Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos ir sąjungininkų sukilėlių pajėgos įžengė į Afrino miestą

Turkijos kariuomenė ir jos sąjungininkų sukilėlių pajėgos įžengė į kurdų gyvenamą Afrino miestą Sirijoje ir jau kontroliuoja kelis jo rajonus, pranešė sekmadienį stebėsenos organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).
Afrino apylinkės
Afrino apylinkės / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Kurdai Sirija Turkija

„Mūšis tęsiasi pačiame mieste, kur turkų ir sukilėlių pajėgos užėmė kelis rajonus“, – nurodė SOHR.

Ankaros sąjungininkai Sirijos sukilėliai sako, kad jie įsiveržę „į miestą iš rytų ir vakarų“, stengdamiesi užimti Ašrafijos ir Džamilijos rajonus.

Rūsiuose besislapstantys civiliai girdi kovos garsus gatvėse, žmonės šaukia „Dievas yra didžiausias“, pasakojo naujienų agentūrai AFP vienas gyventojų.

Turkijos prezidentas: Sirijoje Afrino centras visiškai kontroliuojamas

Tuo metu Turkijos remiami Sirijos sukilėliai „visiškai“ perėmė Afrino centro kontrolę, pareiškė sekmadienį Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas apie padėtį šiame Sirijos šiaurės mieste.

„Turkijos ginkluotųjų pajėgų remiami Laisvosios Sirijos armijos daliniai perėmė Afrio centro kontrolę šį rytą 8 val. 30 min. (7 val. 30 min. Lietuvos laiku)", – sakė R.T.Erdoganas, dar pridūręs, kad ten vyksta išminavimo darbai.

Iš Beiruto stebėsenos organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė, kad turkų vadovaujamos pajėgos po kelias paras trukusio intensyvaus bombardavimo surengė žaibišką puolimą, per kurį iš kurdų pajėgų atkariauta daugiau kaip pusė Afrino miesto.

Turkijos ir jos sąjungininkų pajėgoms puolant Sirijoje nukauta 1,5 tūkst. kurdų kovotojų

Per du mėnesius trunkantį Turkijos pajėgų ir jų sąjungininkų sirų sukilėlių puolimą prieš Afrino anklavą Sirijoje žuvo daugiau kaip 1,5 tūkst. kurdų kovotojų, sekmadienį paskelbė padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija.

Dauguma kurdų kovotojų žuvo per antskrydžius ir artilerijos apšaudymą, nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Nuo sausio 20-osios taip pat žuvo daugiau kaip 400 Ankarą remiančių sukilėlių, nurodė organizacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius