Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 12 /16:27

Turkijos karo lėktuvus mėginęs perimti Graikijos naikintuvas nukrito į Egėjo jūrą, pilotas žuvo

Vienas Graikijos naikintuvas, ketvirtadienį mėginęs perimti Turkijos karo lėktuvus, nukrito Egėjo jūroje, o jo pilotas – dingo, pranešė valstybinė televizija ERT.
Graikijos naikintuvas „Mirage 2000-5“ Egėjo jūros dugne
Graikijos naikintuvas „Mirage 2000-5“ Egėjo jūros dugne / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Graikijos pakrančių sargybos ir karinių jūrų pajėgų laivai buvo pasiųsti netoli Skiro salos, kur, kaip manoma, nukrito naikintuvas „Mirage 2000-5“.

Vėliau Graikijos gynybos ministas pranešė, kad pilotas žuvo. „Graikų pilotas pateko į herojų panteoną“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė gynybos ministras Panos Kammenos.

ERT nurodė, kad šis orlaivis buvo vienas iš dviejų patruliuojančių naikintuvų ir kad incidentas įvyko jiems perimant Turkijos naikintuvus.

Graikų karo lėktuvai neretai pakeliami palydėti Turkijos orlaivių, jeigu jie įskrenda į oro erdvę virš Egėjo jūros, kurią Graikija laiko sava.

Pastaraisiais mėnesiais Atėnų ir Ankaros santykius temdė virtinė ginčų. Graikija užsibrėžusi ginti savo suverenias teises Egėjo jūroje, dėl kurios teritorijų abi šalys seniai nesutaria.

Anksčiau šią savaitę Graikijos kariai paleido įspėjamųjų šūvių į Turkijos sraigtasparnį, priartėjusį prie mažytės Ro salos ties abiejų šalių siena Egėjo jūroje.

Santykius tarp istorinių priešų pablogino ir Turkijos reikalavimai išduoti aštuonis Graikijoje esančius turkų karius. Ankara įtaria, kad šie kariai prisidėjo prie bandymo 2016 metų liepą nuversti valdžią ir pašalinti iš prezidento posto Recepą Tayyipą Erdoganą.

Be to, kovą Turkija suėmė ir vis dar nepaleidžia dviejų už šnipinėjimą ir neteisėtą atvykimą į šalį kaltinamų Graikijos karių; jie patys tvirtina pasiklydę tvyrant tirštam rūkui ir netyčia kirtę sieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius