Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos prezidentas: jokie „Islamo valstybės“ kovotojai nepabėgs iš Sirijos

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas antradienį išspausdintame straipsnyje pažadėjo neleisti jokiems „Islamo valstybės“ (IS) kovotojams pabėgti iš Šiaurės Sirijos, Vakarų šalims nuogąstaujant dėl Ankaros puolimo šiame regione.
Recepas Tayyipas Erdoganas
Recepas Tayyipas Erdoganas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Mes užtikrinsime, kad jokie ISIS (IS) kovotojai nepaliktų Šiaurės rytų Sirijos“, – laikraštyje „The Wall Street Journal“ rašė R.T.Erdoganas.

Tačiau jis pridūrė, jog Vakarų šalys veidmainiauja reikšdamos nerimą, kad Turkijos operacija prieš kurdų kovotojus gali išprovokuoti masinį džihadistų pabėgimą.

„Tos pačios šalys, kurios šiandien pamokslauja Turkijai apie kovos su ISIS dorybes, nesustabdė teroristų kovotojų iš užsienio antplūdžio 2014 ir 2015 metais“, – rašė jis.

Jungtinės Valstijos pirmadienį paskelbė sankcijas Turkijai ir pareikalavo nutraukti karinę operaciją, apkaltindamos NATO partnerę keliant pavojų civiliams ir leidžiant paleisti ekstremistus.

Kurdų pareigūnai tvirtina, kad dėl Turkijos puolimo sunku užtikrinti saugumą sulaikytų džihadistų centruose.

Sekmadienį iš Ain Isos stovyklos pabėgo 800 IS kovotojų šeimų narių, o penktadienį iš kito kalėjimo pabėgo penki džihadistai, pranešė kurdai.

Turkija sako, jog kurdų pajėgos tyčia paleido sulaikytuosius, kad „pakurstytų chaosą tame rajone“. Kai kurie IS kovotojų šeimų nariai naujienų agentūrai AFP sakė tą patį.

Ankara yra pažadėjusi perimti visų sulaikytųjų centrų jos operacijos rajone kontrolę.

„Mes pasirengę bendradarbiauti su kilmės šalimis ir tarptautinėmis organizacijomis dėl teroristų kovotojų iš užsienio sutuoktinių ir vaikų reabilitacijos“, – „The Wall Street Journal“ rašė R.T.Erdoganas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius