Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Turkijos prezidentas Petro Porošenkai: „Nepripažinsime Krymo Rusijos dalimi“

Turkijos ir Rusijos susitaikymas, regis, turi ribas. Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas telefonu patikino Ukrainos lyderį Petro Porošenką, kad Ankara ir toliau laikys Krymo pusiasalį, kurį 2014 metų kovą aneksavo Rusija, Ukrainos teritorija, skelbia „Radio Free Europe“.
Recepas Tayyipas Erdoganas (kairėje) ir Petro Porošenka
Recepas Tayyipas Erdoganas (kairėje) ir Petro Porošenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ukrainos diplomatijai savaitgalis buvo darbingas. Šeštadienį Užsienio reikalų ministerija griežtai pasmerkė Rusiją, kurios prezidentas Vladimiras Putinas atvyko į Krymą, ir išsiuntė protesto notą į Maskvą.

Tačiau tą pačią dieną buvo ir geresnių žinių. Kaip skelbia Ukrainos prezidento spaudos tarnyba, per telefoninį R.T.Erdogano ir P.Porošenkos pokalbį turkas ukrainietį patikino, kad Turkija nekeičia savo pozicijos „remiant Ukrainos nepriklausomybę ir tarptautinės bendruomenės pripažįstamą teritorinį vientisumą“.

R.T.Erdoganas taip pat pridūrė, kad Ankara nepripažins „Krymo okupacijos“, ir toliau rems „Krymo totorius visais įmanomais būdais“.

Ukrainos ir Turkijos prezidentai telefonu kalbėjosi praėjus kiek mažiau nei dviem savaitėms po to, kai R.T.Erdoganas apsilankė Rusijoje ir kartu su V.Putinu paskelbė apie naują dvišalių santykių erą.

Maskvos ir Ankaros santykiai pablogėjo, kai praėjusiais metais Turkijos naikintuvai ties šalies siena su Sirija numušė Rusijos karo lėktuvą.

R.T.Erdoganas ir P.Porošenka šeštadienį taip pat aptarė dvišalį bendradarbiavimą energetikos sektoriuje bei kovą su terorizmu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius