Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 06 /2023 02 07

Turkijos prezidentas R.T.Erdoganas: pagalbą siūlo 45 šalys

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas sakė, kad po pirmadienį įvykusio pražūtingo žemės drebėjimo ir galingų, vis dar tebesitęsiančių požeminių smūgių, pagalbos siūlymų sulaukta iš maždaug 45 šalių.
Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas
Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas / „Zuma press“/„Scanpix“

Naujausiais Turkijos nelaimių tarnybos duomenimis, pirmadienį įvykę žemės drebėjimai Turkijos ir Sirijos pasienyje jau pareikalavo beveik 4,9 tūkst. žmonių gyvybių.

Turkijos ir Sirijos atsako į nelaimes komandos pranešė, kad septyniuose miestuose sugriauta daugiau kaip 5,6 tūkst. pastatų, įskaitant daugiaaukščius daugiabučius. Tuose namuose miegojo tūkstančiai žmonių, kai anksti pirmadienį įvyko pirmasis žemės drebėjimas.

„Kadangi daugelyje žemės drebėjimo zonoje esančių pastatų toliau šalinamos nuolaužos, nežinome, kiek padaugės žuvusiųjų ir sužeistųjų“, – sakė R.T.Erdoganas.

„Tikimės, kad po šios nelaimės atsigausime su kuo mažesnėmis aukomis, – pridūrė jis. – Meldžiuosi, kad Dievas saugotų mus ir visą žmoniją nuo tokių stichinių nelaimių.“

Ukraina žada atsiųsti didelę grupę gelbėtojų į Turkiją

Ukraina pirmadienį pareiškė esanti pasirengusi siųsti gelbėtojus į Turkiją po pražūtingo žemės drebėjimo, per kurį kaimyninėje Sirijoje taip pat žuvo šimtai žmonių.

„Ukraina yra pasirengusi nusiųsti didelę gelbėtojų grupę į Turkiją, kad padėtų reaguoti į krizę. Glaudžiai bendradarbiaujame su Turkijos puse, siekdami koordinuoti jų siuntimą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

J.Bideną nuliūdino žemės drebėjimas Turkijoje ir Sirijoje

JAV prezidentas Joe Bidenas taip pat pareiškė esąs labai nuliūdęs ir pažadėjo savo šalies pagalbą po įvykusių žemės drebėjimų Turkijoje ir Sirijoje, kuris pasiglemžė jau beveik 1 800 žmonių gyvybes.

„Esu labai nuliūdęs dėl Turkijoje ir Sirijoje įvykusio žemės drebėjimo aukų ir nuniokojimo. Nurodžiau savo komandai toliau atidžiai stebėti padėtį, koordinuojant veiksmus su Turkija, ir teikti visą reikalingą pagalbą“, – parašė prezidentas savo oficialioje paskyroje tviteryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius