-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos teismas 2013 metų sprogdintojui skyrė 53 įkalinimo iki gyvos galvos bausmes

Turkijos teismas pirmadienį skyrė daugiau kaip 50 įkalinimo iki gyvos galvos bausmių vyrui, nuteistam už 2013 metų sprogdinimus, dėl kurių šalis kaltina Siriją, pranešė vietos žiniasklaida.
Turkijos vėliava
Turkijos teismas 2013 metų sprogdintojui skyrė 53 įkalinimo iki gyvos galvos bausmes / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Yusufas Nazikas buvo nuteistas už pagalbą organizuojant 2013 metų gegužės ataką Reichanli Pietų Turkijoje. Vyriausybės duomenimis, per dviejuose automobiliuose buvusių bombų sprogimus žuvo 52 žmonės ir dar daugiau kaip 140 buvo sužeista. Tuo metu tai buvo daugiausiai gyvybių pareikalavęs išpuolis per šalies istoriją.

Ankaros teismas skyrė 53 sunkesnes įkalinimo iki gyvos galvos bausmes: po vieną už kiekvieną auką ir dar vieną už „valstybės vienybės ir vientisumo griovimą“, pranešė naujienų agentūra DHA.

Sunkesnės kalėjimo iki gyvos galvos bausmės, kuriomis Turkijoje buvo pakeistos mirties bausmės, reiškia griežtesnes kalinimo sąlygas.

Turkijos pilietį Y.Naziką pernai rugsėjį turkų žvalgybos tarnybos sučiupo Sirijos Latakijos mieste – Sirijos prezidento Basharo al Assado šalininkų bastione.

Turkija, kuri rėmė opoziciją B.al Assadui, kaltino Sirijos vyriausybę dėl atakos Reichanli, bet Damaskas neigė atsakomybę.

Tuo metu, kai Y.Nazikas buvo sučiuptas, Turkijos valstybinė Anatolijos naujienų agentūra paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje esą matyti jo prisipažinimas, kad už ataką atsakingas jis ir kad įvykdyti išpuolį nurodė Damaskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius