-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkmėnijos pareigūnams nepavyko užkirsti kelio skandalingo vaizdo įrašo, kuriame užfiksuota, kaip nuo žirgo krenta prezidentas Gurbanguly Berdymuchamedovas, nutekėjimui

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame įamžintas Turkmėnijos prezidento Gurbanguly Berdymuchamedovo kritimas nuo žirgo. Incidentas įvyko sekmadienį, balandžio 28-ąją, per žirgų lenktynes, skirtas Turkmėnijos raitelio dienai. Pirmasis įrašą paviešino internetinis leidinys EurasiaNet.org.
Gurbanguly Berdymuchamedovo kritimas nuo žirgo
Gurbanguly Berdymuchamedovo kritimas nuo žirgo / Kadras iš „YouTube“

Šio leidinio duomenimis, jau po lenktynių finišo žirgas Berkararas (liet. – Galiūnas), su kuriuo prezidentas G.Berdymuchamedovas dalyvavo lenktynėse, suklupo ir griuvo kartu su raiteliu. Turkmėnijos lyderis perskrido per žirgo galvą, žnektelėjo ant žemės ir liko gulėti paslikas. Tą pat akimirką į lenktynių taką puolė bėgti dešimtys siaubo apimtų G.Berdymuchamedovo apsaugininkų, o vėliau pasirodė ir greitosios pagalbos automobilis.

Ar G.Berdymuchamedovas krisdamas nuo žirgo susižeidė, nėra žinoma. Tas pats EurasiaNet.org praneša, kad po valandos Turkmėnijos prezidentas trumpam pasirodė hipodrome susirinkusiems žiūrovams. Leidinys nurodo, kad matėsi, jog jam „sunkoka judėti“, tačiau G.Berdymuchamedovas vis dėlto susirinkusiesiems pamojavo ranka.

EurasiaNet.org taip pat rašo, kad lenktynes stebėjusiems žurnalistams buvo įsakyta ištrinti prezidento kritimo nuo žirgo įrašus. Leidinio „Gundogar“ duomenimis, tarptautiniame Ašchabado oro uoste policininkai kruopščiai tikrino į užsienį išvykstančių keleivių elektroninius prietaisus, mėgindami užkirsti kelią vaizdo įrašo išgabenimui iš šalies. Šaltinių šalies Vidaus reikalų ministerijoje duomenimis, už mėginimą išvežti incidento vaizdo įrašą į užsienį buvo sulaikyta kelios dešimtys asmenų.

Vietos žiniasklaida apie sekmadienio lenktynes pranešė tik tiek, kad jas laimėjo prezidentas. Iš viso lenktynėse dalyvavo septyni raiteliai, o G.Berdymuchamedovui teko trečiasis starto numeris. Už pergalę jam buvo įteikti 11 milijonų dolerių, o bendrą prizų fondą sudarė kiek daugiau nei 13 milijonų. Šiuos pinigus autoritarinis Turkmėnijos lyderis pažadėjo skirti šalies žirgininkystės vystymuisi.

VIDEO: Turkmėnijos prezidentas Gurbanguly Berdymuchamedovas nukrito nuo žirgo

TAIP PAT SKAITYKITE: „Turkmėnijos prezidentas Gurbanguly Berdymuchamedovas į lenktynes atvažiavo su „Bugatti Veyron“, nusprendė jose dalyvauti ir... „netikėtai“ nugalėjo“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius