TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tyrimo dėl Rusijos ataskaita JAV generaliniam prokurorui gali būti perduota kitą savaitę

JAV specialiojo prokuroro Roberto Muellerio tyrimas dėl numanomo Rusijos kišimosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus artėja prie pabaigos, o jo ataskaita gali būti parengta artimiausiomis dienomis, ketvirtadienį pranešė laikraštis „The Washington Post“.
Buvęs FTB direktorius Robertas Muelleris
Buvęs FTB direktorius Robertas Muelleris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Muelleris savo ataskaitą generaliniam prokurorui Williamui Barrui gali perduoti kitą savaitę“, – remdamasis informuotu šaltiniu rašė laikraštis.

Kaip laikraščiui sakė prezidento Donaldo Trumpo patarėjas, kurio pavardė nenurodoma, artimi JAV lyderio sąjungininkai nuogąstauja, kad ataskaitoje gali būti informacijos, galinčios padaryti politinės žalos jo reputacijai.

„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas
„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas

Kitas „The Washington Post“ šaltinis sakė, kad prieš JAV Senatui patvirtinant W. Barro kandidatūrą į generalinius prokurorus, su juo buvo kalbamasi apie R.Muellerio tyrimą ir ataskaitą. Straipsnyje pažymima, jog neaišku, kokio detalumo bus R.Muellerio ataskaita ir jo pagrindu parengtos generalinio prokuroro išvados.

Tačiau šio tyrimo pabaiga nereiškia, kad bus baigti tyrimai, vienaip ar kitaip susiję su prezidentu, rašė laikraštis. Pats D.Trumpas R.Muellerio tyrimą ne kartą vadino „raganų medžiokle“.

Trečiadienį JAV televizija CNN remdamasi informuotais šaltiniais pranešė, kad specialusis prokuroras R.Muelleris netrukus baigs rengti savo ataskaitą, kurią turės perduoti W.Barrui. Generalinis prokuroras savo ruožtu parengs ir pateiks Kongresui šios bylos medžiagą.

Pagal specialiojo prokuroro darbo taisykles neprivaloma pateikti Kongresui ar paviešinti pradinės „konfidencialios“ R.Muellerio ataskaitos, skirtos asmeniškai W.Barrui.

„Scanpix“/AP nuotr./Williamas Barras
„Scanpix“/AP nuotr./Williamas Barras

R.Muelleris 2017 metų gegužę pradėjo tyrimą dėl numanomo Rusijos kišimosi į JAV rinkimus. Vykdant tyrimą 34 žmonėms buvo pateikti įvairūs kaltinimai.

Šeši iš šių žmonių – D.Trumpo patarėjai ar kiti darbuotojai – pripažino savo kaltę. Tarp jų yra buvęs prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Michaelas Flynnas, prezidento inauguracijos komiteto buvęs pirmininkas Rickas Gatesas, buvęs kampanijos patarėjas George'as Papadopoulos, buvęs prezidento advokatas Michaelas Cohenas, buvęs rinkimų štabo pirmininkas Paulas Manafortas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius