-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugandos gėjų teisių aktyvistai tikisi popiežiaus Pranciškaus pagalbos

Ugandos gėjų bendruomenė, aršiai persekiojama šalies valdžios, tikisi, kad popiežiaus Pranciškaus vizitas pakeis šią situaciją. Tiesa, kai kurie katalikų bažnyčios atstovai meldžiasi, kad liberaliomis pažiūromis pasižymintis pontifikas išvengtų bet kokio pareiškimo šia tema, rašo „The Independent“.
Frankas Mugisha
Frankas Mugisha / „Scanpix“/AP nuotr.

Ugandoje, kurioje homoseksualumas vis dar yra laikomas nusikaltimu, o atakos prieš kitokios lytinės orientacijos asmenis yra kasdienybė, popiežius lankysis jau šį penktadienį. 

„Aš matau, kad šis popiežius tikrai yra žymiai progresyvesnis, nei ankstesnieji, tačiau nevadinčiau jo tikru sąjungininku, kokiu galėčiau pavadinti Baracką Obamą“, – sakė Ugandos seksualinių mažumų teisių aktyvistas Frankas Mugisha.

„Norėčiau, kad jis savo poziciją pasakytų labai aiškiai, nes tai, ką jis iki šiol išsakė, priminė užuominą, tačiau ne aiškią nuomonę“, – teigė F.Mugisha, turėdamas galvoje popiežiaus Pranciškaus teiginį: „Kas aš toks esu, kad teisčiau?“.

Vėliau popiežius kritiškai atsiliepė apie kontracepcijos mokymų plėtrą ir netgi pavadino tai „ideologine kolonizacija“. Afrikoje tokių mokymų ir programų nutraukimas reikštų ne tik socialinės krizės apleidimą, bet ir mažėjantį finansavimą, mokyklų bei sveikatos įstaigų uždarymą.

Kai kurios Europos valstybės, kaip Švedija ar Norvegija, jau nutraukė paramą Ugandai dėl šios šalies valdžios diskriminacinių įstatymų homoseksualių asmenų atžvilgiu.

Paskutinio sinodo metu Vatikane būtent Afrikos atstovai griežčiausiai priešinosi paramai lytiniam švietimui bei seksualinių mažumų apsaugai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius