Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukraina įveda embargą maisto produktams iš Rusijos

Kijevas atsakys į Maskvos paskelbtą iš Ukrainos įvežamų maisto produktų embargą „tapačiomis sankcijomis“, kurios įsigalios nuo sausio 1 dienos, ketvirtadienį pranešė premjeras Arsenijus Jaceniukas.
Arsenijus Jaceniukas
Arsenijus Jaceniukas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Ministrų kabinetas įves panašius suvaržymus Rusijos Federacijai. Mes saugosime Ukrainos vidaus rinką“, – sakė A.Jaceniukas parlamente.

Įstatymą, suteikiantį vyriausybei teisę įvesti prekybos sankcijas Rusijai, Aukščiausioji Rada priėmė ketvirtadienį, kur jį palaikė 291 deputatas.

Tai buvo atsakomasis žingsnis į Maskvos pirmadienį paskelbtą pranešimą, kad nuo sausio 1-osios Ukrainai bus pradėtas taikyti maisto produktų embargas dėl Kijevo laisvosios prekybos sutarties su Europos Sąjunga.

Maskva jau anksčiau yra uždraudusi įvežti maisto produktus iš Vakarų šalių, paskelbusių jai sankcijas dėl Rusijos vaidmens Ukrainos konflikte.

Ukrainos ir ES laisvosios prekybos susitarimas, kuris taip pat įsigalios nuo sausio 1 dienos, yra dalis platesnės asociacijos sutarties, kuri tapo viena iš priežasčių, įžiebusių dabartinę krizę tarp Kijevo, jį palaikančių Vakarų šalių ir Maskvos.

Rusija ne kartą reiškė susirūpinimą, kad Ukrainai sudarius laisvosios prekybos sutartį su Briuseliu, jos rinką gali užplūsti Europos gaminamos prekės. Kelis mėnesius vykusios trišalės derybos tarp ES, Kijevo ir Maskvos, kuriose mėginta sušvelninti šį perėjimą, nedavė jokių rezultatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius