-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainą pasiekė amerikietiškos raketų sistemos „Himars“, pakeliui – šarvuočiai iš Australijos

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas tviteryje paskelbė, kad šalį pasiekė JAV perduotos mobilios raketų sistemos „Himars“.
Itin mobili raketinės artilerijos sistema HIMARS
Itin mobili raketinės artilerijos sistema HIMARS / „Wikipedia“ nuotr.

„Ačiū mano kolegai ir draugui Lloydui Austinui už šias galingas priemones! Vasara rusų okupantams bus karšta. Ir paskutinė, kai kuriems iš jų“, – JAV gynybos sekretoriui padėkojo ministras.

HIMARS yra daugkartinio paleidimo raketų sistema (MLRS), sukurta JAV kariuomenei praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje. Ji neša iš anksto pakrautą šešių 227 mm kalibro valdomų raketų kapsulę arba vieną kapsulę su taktinėmis raketomis.

Tiek Rusija, tiek Ukraina jau naudoja MLRS sistemas, tačiau šešių raketų HIMARS versija, siunčiama Kyjivui, yra pažangesnė, pasižymi didesniu nuotoliu ir tikslumu.

Ukraina paprašė maždaug 300 šių sistemų. Iki šiol JAV Ukrainai perdavė tik keturias HIMARS raketas, tačiau neatmetė galimybės ateityje jų suteikti daugiau.

Atskirai Vokietija Ukrainai atsiųs tris tokias sistemas, trečiadienį pranešė Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambrecht.

Į Ukrainą gabenama šarvuočių iš Australijos siunta

Kaip skelbia CNN, į Ukrainą šiuo metu keliauja ir Australijos padovanota pirmoji šarvuočių M113AS4 partija. Apie tai pranešė Kyjive esantis šios šalies ambasadorius.

„Australija skyrė daugiau kaip 285 mln. dolerių karinės pagalbos Ukrainai, kad paremtų [Ukrainos kariuomenę] kovojant su neteisėta Rusijos invazija“, – ketvirtadienį tviteryje parašė ambasadorius Bruce'as Edwardsas.

Australijos vyriausybės karinės pagalbos paketą sudaro „Bushmaster“ šarvuočiai, haubicos M777, prieštankiniai ginklai, šaudmenys, bepilotės oro sistemos ir įvairi asmeninė įranga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius