Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukraina sako, kad dalis pajėgų pietuose prasiveržė į priekį dešimtis kilometrų

Ukrainiečių pajėgos, kirtusios pietinę fronto liniją, kai kuriuose rajonuose prasiveržė į priekį dešimtis kilometrų, atkovojusios dalį Rusijos pajėgų dar invazijos pradžioje užimtos teritorijos, šeštadienį pareiškė Pietų Ukrainos gynybos pajėgų atstovę spaudai Natalią Humeniuk.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mūsų pajėgos, kovojančios prie pietinių fronto linijų, stumiasi pirmyn ir įvairiose vietose yra prasiveržusios į priekį nuo dviejų iki kelių dešimčių kilometrų“, – pareiškė ji vietos žiniasklaidai.

Kiek anksčiau šeštadienį Ukrainos pajėgos paskelbė įžengusios į Kupjansko miestą šalies šiaurės rytuose, kurį kelis mėnesius buvo užėmę rusų kariai.

Ukrainos specialiosios pajėgos socialiniuose tinkluose paskelbė nuotraukų, kuriose matomi ukrainiečių kariai „Kupjaske – mieste, kuris buvo ir visada bus Ukrainos“.

Kupjanske gyvena apie 27 tūkst. žmonių.

Tuo tarpu Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis savo vakariniame kreipimesi penktadienį sakė, kad Ukrainos kariai iš Rusijos pajėgų jau atkovojo 30 vietovių.

„Pamažu perimame naujų gyvenviečių kontrolę. Visur grąžiname Ukrainos vėliavą ir apsaugą mūsų piliečiams“, – pareiškė jis, paraginęs ukrainiečius pranešti apie bet kokius okupacinių pajėgų padarytus nusikaltimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius