-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina sulaikė du „Islamo valstybės“ kovotojus, kurie veržėsi į Europą

Ukraina trečiadienį pranešė sulaikiusi du iš Sirijos atvykusius grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) džihadistus, kurie ruošėsi vykti į Vakarų Europą rengti naujų išpuolių.
„Islamo valstybė“
„Islamo valstybė“ / Stop kadras

Ukrainos saugumo tarnyba SBU pranešė, kad džihadistų grupelė buvo išaiškinta antrame pagal dydį šalies pramoniniame Charkovo mieste, kuris per visus 25 konflikto mėnesius buvo kontroliuojamas Kijevo.

„Charkovo Ukrainos nacionalinio saugumo tarnyba išaiškino bandymą iš Sirijos siųsti tarptautinės teroristinės organizacijos „Islamo valstybė“ rėmėjus per Ukrainą į vakarines Europos valstybes“, – sakoma SBU pranešime.

„Šio nelegalaus perkėlimo organizatorius yra kaimyninės šalies pilietis, kuris gyveno Ukrainoje neturėdamas tam teisės ir kurį teisėsaugos pareigūnai įtaria dėl galimo dalyvavimo teroristinėje veikloje“, – nurodė SBU.

Vienas patikimas šaltinis saugume, nenorėjęs skelbti savo pavardės, naujienų agentūrai AFP sakė, kad IS kovotojams padėjo įtariamas Rusijos pilietis.

„Charkove sulaikyti du „Islamo valstybės“ šalininkai yra Sirijos piliečiai“, – SBU atstovė Olena Gitlianska telefonu pranešė agentūrai AFP.

Pasak Ukrainos naujienų agentūros UNIAN, įtariamieji buvo sulaikyti praėjusios savaitės pabaigoje. Kuriose vakarinėse Europos šalyse IS nariai ketino surengti atakas, nežinoma.

Po praėjusių metų džihadistų atakų Paryžiuje ir šių metų sprogdinimų Briuselyje Europoje yra sustiprinas saugumas. Antradienį Jungtinės Valstijos perspėjo savo piliečius, kad artėjantis 2016 metų Europos futbolo čempionatas ir su juo susiję renginiai Prancūzijoje ir Europoje gali tapti „potencialiais teroristų taikiniais“.

Ukrainos saugumo tarnyba pranešė, kad nuo kovo mėnesio šalyje buvo sulaikyta arba iš jos išsiųsta daugiau nei 30 IS šalininkų.

SBU vadovas Vasylis Hrycakas kovo 23 dieną sakė, kad 19 iš 25 per saugumo operacijas sulaikytų IS įtariamųjų buvo Rusijos piliečiai.

„IS nariai ir šalininkai laisvai keliauja po Rusiją ir kitas buvusias sovietines valstybes“, – cituodama V.Grystaką pranešė naujienų agentūra „Interfax“.

„Ukraina jie naudojasi kaip tranzito vieta“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius