Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina tęsia bendradarbiavimą su JAV, bet prieštankinių raketų „Javelin“ dar negavo

Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSDC) sekretorius Oleksandras Turčynovas pareiškė, kad bendradarbiavimas su Jungtinėmis Valstijomis dėl ginklų tiekimo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms tęsiasi, bet šalis dar negavo žadėtų prieštankinių raketų „Javelin“.
Prieštankinė raketa „Javelin“
Prieštankinė raketa „Javelin“ / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Bendradarbiavimas tęsiasi, bet jokių ginklų dar negavome. Deja, daugiau kalbama nei daroma“, – sakė jis penktadienį per kibernetinių grėsmių centro atidarymą Kijeve.

O.Turčynovas žadėjo informuoti žiniasklaidą apie gautus ginklus, kai pats juos pamatys savo akimis.

Praėjusių metų gruodį televizija „ABC News“ citavo šaltinius Valstybės departamente, sakiusius, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas turėtų netrukus paskelbti, kad pritarė planams parduoti prieštankinių raketų Ukrainos vyriausybei.

Šaltiniai sakė „ABC News“, kad Ukrainai ketinama perduoti 210 prieštankinių raketų ir 35 jų leidimo įrenginius. Šių ginklų vertė – apie 47 mln. dolerių (39,7 mln. eurų).

Jeigu JAV prezidentas oficialiai leis perduoti šią ginkluotę, šis planas per 30 dienų turėtų būti pateiktas apsvarstyti Kongresui ir, gavus įstatymų leidėjų pritarimą, persiųstas Valstybės departamentui.

„Prieštankinių raketų, įskaitant, galbūt, ir amerikietiškų sistemų „Javelin“, pristatymas gali išprovokuoti aršią reakciją iš Rusijos, kuri gali grasinti sugriauti prezidento Trumpo raginimus užtikrinti geresnius santykius su Maskva“, – sakoma „ABC News“ pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius