-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ukrainai greičiausiai bus suteiktas ES kandidatės statusas, bet procesas bus ilgas

Tikimasi, kad Europos lyderiai pritars Ukrainos siekiui tapti ES šalimi kandidate, tačiau perspėjama, kad procesas bus ilgas.
Ukrainos, Europos Sąjungos vėliavos
Ukrainos, Europos Sąjungos vėliavos / 123RF.com nuotr.

Pasak aukšto rango ES pareigūno, tikimasi, kad ketvirtadienį ir penktadienį Briuselyje vyksiančiame dviejų dienų aukščiausiojo lygio susitikime 27 Europos Sąjungos šalių vadovai pritars tam, kad Ukrainai ir Moldovai būtų suteiktas ES kandidatės statusas, rašo CNN.

Trečiadienį Briuselyje kalbėdamas su žurnalistais ES pareigūnas sakė: „Nemačiau problemų dėl kandidatės statuso suteikimo Ukrainai.“ Jis taip pat pagyrė Europos Vadovų Tarybos pirmininko Charles'io Michelio darbą.

Kaip rašo CNN, vienas ES šalies aukšto rango diplomatas sakė, kad „Ukraina ir Komisija atliko didelį darbą“ ruošdamosi Ukrainos pasiūlymui pradėti ilgą stojimo į ES procesą, o diplomato šalis buvo „patenkinta pateikta ataskaita“.

Diplomatas atkreipė dėmesį, kad šalies kandidatės statuso suteikimas Ukrainai „nereiškia, kad galime judėti į priekį, apeidami viską, kas paprastai yra pateikta ant stalo. Taip nėra ir, manau, nėra sąžininga“.

Paklaustas apie Ukrainos tapimo visateise ES nare grafiką, diplomatas atsakė: „Manau, kad vienintelis, kuris gali nustatyti grafiką, yra Ukraina, nes Ukraina turi prisitaikyti, transformuotis, reformuotis, o dabartinėmis aplinkybėmis mes suprantame, kad prioritetai yra kitur“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius