Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainai, Gruzijai ir Moldovai – ypatingas Lietuvos Vyriausybės dėmesys

Trečiadienį Vyriausybės pasitarime buvo nutarta stiprinti Lietuvos dalyvavimą įgyvendinant Europos Sąjungos Rytų partnerystės programą. Daugiausia dėmesio bus skiriama Gruzijai, Moldovos Respublikai ir Ukrainai, siekiant padėti šioms valstybėms įgyvendinti Asociacijos su ES susitarimus ir reformas, skirtas liberalizuoti vizų režimą. Taip pat nutarta deramą dėmesį skirti šių valstybių visuomenės stiprinimo projektams.
Dalia Grybauskaitė Rytų partnerystės šalių vadovų susitikime
Dalia Grybauskaitė Rytų partnerystės šalių vadovų susitikime / Roberto Dačkaus/president.lt nuotr

„Pastaruosius mėnesius stebime mus labai neraminančius įvykius Ukrainoje, kur Rusija visomis įmanomomis priemonėmis bando pažaboti Ukrainos Vyriausybės ir žmonių siekį savo ateitį susieti su Europos Sąjunga. Šiame nelengvame kontekste tiek Ukraina, tiek Gruzija ir Moldova mūsų prašo nepalikti jų vienų ir padėti kiek įmanoma greičiau ir geriau įgyvendinti Asociacijos susitarimus su ES, planuojamus pasirašyti jau birželio mėnesį. Šiandieniniu savo sprendimu būtent tai ir darome“ – teigia ministras pirmininkas A.Butkevičius.

Pasak premjero, būsimų Asociacijos susitarimų įgyvendinimui bus skiriamas prioritetinis Lietuvos valdžios institucijų dėmesys. Šiuo tikslu numatoma į Ukrainos, Gruzijos ir Moldovos institucijas siųsti Lietuvos ekspertus, kurie padės šioms Rytų partnerystės valstybėms į savo nacionalinę teisę perkelti Asociacijos susitarimuose sutartas ES direktyvas, pasidalins kita Lietuvos stojimo į ES metu sukaupta patirtimi. Lietuvos valdžios institucijos nuo šiol dar aktyviau dalyvaus ir visuose Rytų partnerystės daugiašalio bendradarbiavimo matmens susitikimuose, dalį jų rengs Lietuvoje.

Planuojant 2015 m. biudžetą, asignavimų valdytojams pavesta numatyti pakankamus finansinius išteklius šiems tikslams įgyvendinti.  

Gruzijai, Moldovai ir Ukrainai 2013 m. Lietuva skyrė iš viso 1,2 mln. litų oficialios paramos vystymuisi. Didžiąją šios sumos dalį sudarė Užsienio reikalų ministerijos Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos lėšos – 760 tūkst. litų, kitų institucijų – Švietimo ir mokslo, Krašto apsaugos, Žemės ūkio ministerijų – parama – 440 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius