TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainiečiai netrukus gaus naujausių dronų kamikadzių

Ukraina iš partnerių jau anksčiau gavo bepiločių orlaivių kamikadzių „Switchblade 300“, o dabar laukia naujausių bepiločių orlaivių „Switchblade 600“.
Drono kamikadzės „Switchblade“ paleidimas
Drono kamikadzės „Switchblade“ paleidimas / „Scanpix“ nuotr.

Apie tai per brifingą penktadienį informavo Ukrainos karinių oro pajėgų atstovas spaudai Jurijus Ihnatas, rašo pravda.com.ua.

„Bepiločiai orlaiviai tapo nepakeičiamu karinių konfliktų veiksniu. Turime atakos tipo bepiločių orlaivių „Bayraktar TB 2“. Taip pat jau turime dronų kamikadzių, kuriuos mums parūpino mūsų partneriai, ir jie yra naudojami.

Dabar laukiame jau naujausio drono – turėjome „Switchblade 300“, o mūsų partneriai ketina mums perduoti kelis „Switchblade 600“ bepiločių orlaivių komplektus. Tai naujausias bepilotis orlaivis, pasižymintis labai galingomis taktinėmis ir techninėmis savybėmis, todėl tikimės, kad jis puikiai pasiteisins kovinėse operacijose Ukrainoje“, – sakė J.Ihnatas.

„Switchblade“ – tai JAV bendrovės „AeroVironment“ sukurtas taktinis smogiamasis bepilotis orlaivis, skirtas priešui sunaikinti. Jis gali būti klasifikuojamas kaip „orlaivis sviedinys“ ar „dronas kamikadzė“.

J.Ihnatas pridūrė, kad yra mėginimų kurti tokio tipo bepiločius orlaivius ir pačioje Ukrainoje, tačiau kol kas tenka remtis tik partnerių pagalba.

Karinių oro pajėgų atstovas spaudai pažymėjo, kad Rusija dronus kamikadzes naudoja bangomis, pagal savo planus, dažniausiai naktį. Šiuos bepiločius orlaivius galima numušti tik ginklais, kurie turi radarų sistemas.

Nuo rugsėjo 13 d. Ukrainos gynėjai jau numušė daugiau kaip 300 Irano gamybos bepiločių orlaivių „Shahed 136“. Rusija yra užsakiusi 2400 bepiločių orlaivių „Shahed 136“, tačiau nežinoma, kiek jų turi dabar, pridūrė J.Ihnatas.

Jis priminė, kad Rusijos raketų smūgiai buvo suduoti spalio 10–11, 17–18 ir 22–23 dienomis – nauji raketų smūgiai gali įvykti bet kurią dieną, todėl, pasak jo, nederėtų atsipalaiduoti. Priešas atakuoja energetikos sektorių.

Spalio 10 d. buvo rusai į Ukrainos teritoriją paleido 84 raketas, iš kurių 55 buvo Ch-101 ir Ch-555 tipo raketos. Jos yra brangiausios. Rusija vis dar turi pakankamai Ch-22 raketų. Taip pat rusai gali turėti tūkstančius raketų S-300, kuriomis smogia į taikinius netoli fronto linijos, pridūrė J.Ihnatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius