Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainiečiai pilotai sukūrė stebuklą – beveik aklai nutupdė apdaužytą keleivinį lainerį

Ukrainos pilotai Stambule beveik aklai nutupdė krušos suniokotą avialainerį: stichija buvo sudaužiusi keleivinio lėktuvo „Airbus A320“ nosį, kurioje sumontuoti svarbiausi jutikliai bei automatika, ir priekinius kabinos stiklus – dėl daugybės įtrūkimų jie buvo tapę neperregimi, rašo newsru.com.
Kruša suniokojo visą lėktuvo nosį.
Kruša suniokojo visą lėktuvo nosį. / facebook.com/oleg.lungul.96 nuotr.

Vaizdo įraše matyti, kaip ekipažo vadas Oleksandras Akopovas Stambulo Atatiurko oro uoste tupdo pakrypusį ant vieno sparno lėktuvą, o netoli nusileidimo tako stovintys žiūrovai turkiškai šaukia: „Jis nenutūps, nenutūps!“

VIDEO: Ukrainiečiai pilotai beveik aklai nutupdė krušos suvarpytą keleivinį lainerį

Kaip praneša „Avianews“, avarinė situacija susidarė ketvirtadienio vakarą. Lėktuvas „Airbus A320“, priklausantis Turkijos aviakompanijai „Atlasglobal“, reisu UH250 atskrido iš Charkovo į Stambulą, o 18.40 val. vietos laiku pakilo kitam skrydžiui iš Stambulo į Erkaną Šiaurės Kipre.

Turkijos leidinys „Airporthaber“ skelbia, kad pakilęs lėktuvas 1,2 km aukštyje pateko į audrą ir buvo smarkiai apdaužytas stambios krušos. Ukrainiečiai pilotai nusprendė apgręžti lėktuvą ir beveik aklai leistis Stambule.

Jau nusileidęs O.Akopovas paaiškino, jog specialiai pavertė lėktuvą ant vieno šono, kad per sveiką likusį šoninį langą matytų, kur yra nusileidimo takas.

Lėktuvu skrido 121 keleivis ir šeši ekipažo nariai. Pats O.Akopovas po neįtikėtinai sėkmingo nusileidimo neslėpė džiaugsmo: „Skraidau jau 30 metų. Matėte, kaip lėktuvas nutūpė? Normaliai? Keleiviai gyvi... Įprastas profesionalus patikimumas. Mūsų radaras nerodė šio oro reiškinio (krušos), todėl taip išėjo. Buvo sunku. Bet svarbiausia – žmonės sveiki.“

facebook.com/oleg.lungul.96 nuotr./Krušos sudaužytas priekinis stiklas tapo neperregimas.
facebook.com/oleg.lungul.96 nuotr./Krušos sudaužytas priekinis stiklas tapo neperregimas.

Savo įspūdžiais ir nuotraukomis socialiniame tinkle „Facebook“ taip pat pasidalino Stambulo oro uoste buvęs ir nusileidimą stebėjęs kitas pilotas iš Ukrainos Olegas Lungulas.

„Stambule buvo uraganas ir vištos kiaušinių dydžio kruša. Turkijos kompanijos „Atlasglobal“ lėktuvas, kurį pilotavo Ukrainos pilotai, pateko į krušą. Ji visiškai sudaužė lėktuvo nosį, priekiniai stiklai labai nukentėjo. Nustojo veikti autopilotas, autotrastas, „Direct low“. Ekipažas iš Ukrainos ir dvi stiuardesės turkės pademonstravo didvyriškumą šio incidento metu. Kapitonas tūpė aklai, pakreipė lėktuvą ir žiūrėjo tik per orlaidę, neatidarydamas jos. Kai nutūpė, plojo visas Atatiurko oro uosto peronas. Kitų lėktuvų pilotai mirksėjo žibintais ir ėjo į lėktuvą spausti rankų. Visi Turkijos televizijos kanalai rodė nusileidimą, o kai vaikinai atvažiavo į viešbutį, mes ir visi jo darbuotojai išėjome pasitikti ir plojome jiems. Tai iš tiesų verta pagarbos“, – savo feisbuko paskyroje parašė O.Lungulas.

Ukranews.com šeštadienį pranešė, kad Ukrainos prezidentas Petro Porošenka O.Akopovą už stebuklui prilygstantį nusileidimą ir daugiau nei šimto gyvybių išsaugojimą apdovanojo ordinu „Už narsą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius