Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainoje iki liepos pabaigos pratęsiamas dėl COVID-19 įvestas karantinas

Ukrainos vyriausybė penktadienį nusprendė pratęsti dėl COVID-19 pandemijos įvestą „lankstų“ karantiną iki liepos 31 dienos.
Gyvenimas karantiną švelninančioje Ukrainoje
Gyvenimas karantiną švelninančioje Ukrainoje / Zumapress / Scanpix nuotr.

Jo metu bus draudžiama lankytis švietimo įstaigose didesnėmis nei 10 žmonių grupėmis, išskyrus kai kuriuos egzaminus, atestacijas ir jūrininkų mokymus.

Taip pat karantino laikotarpiu draudžiama organizuoti masinius renginius, per kuriuos nesilaikoma socialinio atstumo taisyklių.

Sveikatos apsaugos ministras Maksymas Stepanovas žurnalistams sakė, kad šalyje daugėja COVID-19 pacientų, kuriems reikalinga hospitalizacija.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis liepė pareigūnams paaiškinti piliečiams, kad būtina laikytis saviizoliacijos ir socialinio atstumo sąlygų.

„Kai žmonės tai supras, jie labiau laikysis karantino“, – pažymėjo valstybės vadovas.

Ukrainoje penktadienį buvo užregistruotas didžiausias naujų COVID-19 skaičius – 921, o bendras jų skaičius priartėjo prie 35 tūkstančių.

Anot šalies pareigūnų, sergamumo lygis yra išaugęs 15 iš 24 regionų. Labiausiai paveiktos vakarinės Lvovo ir Rivnės sritys.

Pareigūnai ne kartą sakė, kad daugelis žmonių nepaisė saugos normų, praėjusį mėnesį sušvelninus suvaržymus ir atsidarius parkams, lauko kavinėms ir grožio salonams.

Tačiau kai kurie kritikai teigia, kad atvejų pagausėjimą nulėmė valdžios institucijų nesugebėjimas atpažinti užsikrėtusiųjų ir užkirsti kelio infekcijos plitimui.

Penktadienį Ukrainos teismas skyrė 17 tūkst. grivinų (568 eurų) baudą šalies vyriausiajam epidemiologui už karantino pažeidimą, šiam pasirodžius be kaukės kavinėje.

Suvaržymai Ukrainoje buvo švelninami gegužę ir birželį, kai vėl pradėjo veikti viešasis transportas, įskaitant metropoliteną ir tolimojo bei vietinio susisiekimo traukinius.

Šalyje šią savaitę buvo atnaujinti tarptautiniai skrydžiai, o dar anksčiau šį mėnesį – reisai šalies viduje.

Be Ukrainos, sušvelninus karantiną sergamumo lygis šoktelėjo dar keliose posovietinėse valstybėse, įskaitant Armėniją ir Azerbaidžaną.

Pastarojoje šalyje sekmadienį bus atnaujintas griežtas karantinas, siekiant suvaldyti protrūkį, šią savaitę informavo pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius