TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainoje paskelbta padidinta kovinė parengtis prie sienos su Krymu

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ketvirtadienį nurodė padidinti kovinę parengtį ginkluotųjų pajėgų daliniuose prie sienos su Krymu ir Donbasu. Taip daroma Rusijai apkaltinus Kijevą dėl neva mėginimo surengti diversiją Kryme.
Oleksandras Turčynovas ir Petro Porošenka
Oleksandras Turčynovas ir Petro Porošenka / „Scanpix“/AP nuotr.

Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FST) trečiadienį paskelbė, kad buvo atremtos Ukrainos karių „teroro atakos“ Juodosios jūros pusiasalyje, kurį Rusija aneksavo iš Ukrainos 2014-ųjų kovą.

P.Porošenka surengė pasitarimą su ginkluotųjų pajėgų vadovybe ir užsienio reikalų ministerijos pareigūnais, kad aptartų dabartinį įtampos padidėjimą tarp Ukrainos ir Rusijos.

„Nurodžiau įvesti sustiprintą kovos parengtį visuose daliniuose prie sienos su Krymu ir ties susidūrimo linija Donbase“, – parašė tinkle „Twitter“ P.Porošenka po pasitarimo su jėgos žinybų vadovais.

Prezidentas taip pat nurodė Užsienio reikalų ministerijai organizuoti jo pokalbį telefonu su Rusijos lyderiu Vladimiru Putinu, Vokietijos ir Prancūzijos vadovais.

„URM privalo organizuoti pokalbius telefonu su Vokietijos ir Prancūzijos vadovybe trišaliu Normandijos formatu, paprašyti pokalbių su JAV viceprezidentu (Joe Bidenu, – red.), Europos Vadovų Tarybos pirmininku Donaldu Tusku ir inicijuoti pokalbį su Rusijos prezidentu Putinu“, – pranešė P.Porošenkos atstovas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, savo ruožtu ketvirtadienį susitiko su saugumo vadais ir aptarė „papildomas priemones piliečių ir pagrindinių infrastruktūrų Kryme saugumui užtikrinti“, sakoma Kremliaus pranešime.

Ukrainos ambasadorius Jungtinėse Tautose sakė, kad Kijevas prašys Saugumo Tarybos surengti skubų posėdį, jeigu įtampa ir toliau didės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius