Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainoje per separatistų apšaudymą žuvo karys

Vienas Ukrainos vyriausybės pajėgų karys žuvo per apšaudymą separatistinio konflikto krečiamame rytiniame regione, šeštadienį pranešė kariškiai.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Rusija Ukraina

Ukrainos rytinėse Donecko ir Luhansko srityse nuo 2014 metų tęsiasi ginkluoti susirėmimai su prorusiškais kovotojais. Šis karas, prasidėjęs po Rusijos įvykdytos Krymo pusiasalio aneksijos, jau pareikalavo daugiau kaip 13 tūkst. žmonių gyvybių.

Kariuomenė per „Facebook“ pranešė, kad kovotojai apšaudė iš minosvaidžių ir prieštankinių ginklų vyriausybės pajėgų pozicijas netoli separatistų administracinio centro – Donecko miesto.

„Per apšaudymą vienas Ukrainos karys buvo mirtinai sužeistas skeveldrų“, – sakoma kariuomenės pranešime.

Ten pat nurodoma, kad vyriausybės pajėgos atsakė ugnimi. Be to, pranešime sakoma, kad pastaruoju metu separatistai beveik kasdien pažeidinėja pernai sudarytas paliaubas ir kad šis susitarimas atsidūręs ties žlugimo riba.

Rytų Ukrainoje nuo šių metų pradžios suintensyvėjus smurtui Rusija balandį prie sienos su kaimynine šalimi sutelkė 100 tūkst. karių, todėl buvo nuogąstaujama, kad seniai besitęsiantis konfliktas gali smarkiai eskaluotis.

Maskva greitai paskelbė atitraukianti savo pajėgas, bet Vašingtonas ir Kijevas sako, kad šio atitraukimo mastas buvo ribotas.

Kijevas ir jo sąjungininkai Vakaruose kaltina Rusiją siunčiant separatistams kovotojų ir ginklų, nors Maskva šiuos pareiškimus atkakliai neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius