Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainoje – peticija dėl pilietybės ir premjero pareigų suteikimo Borisui Johnsonui

Antradienį oficialioje Ukrainos peticijų svetainėje paskelbta peticija dėl Ukrainos pilietybės suteikimo kadenciją baigiančiam Didžiosios Britanijos ministrui pirmininkui Borisui Johnsonui ir jo paskyrimo šalies ministru pirmininku surinko daugiau kaip 2 500 parašų, rašo „Reuters“.
Borisas Johnsonas ir Volodymyras Zelenskis
Borisas Johnsonas ir Volodymyras Zelenskis / „Scanpix“/AP nuotr.

Nepaisant to, kad B.Johnsonas prarado populiarumą savo šalies viduje ir galiausiai buvo priverstas paskelbti apie atsistatydinimą po dešimčių ministrų pasitraukimo liepos pradžioje, Kyjive jis tebėra kultinė figūra dėl savo balsingos paramos Ukrainai, kovojančiai su Rusijos invazija.

Paveikslai, freskos ir net tortai Ukrainos sostinėje vaizduoja žmogų, kurį kai kurie ukrainiečiai meiliai vadina „Džonsoniuku“.

Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui skirtoje peticijoje išvardijamos šios B.Johnsono stiprybės: „Boriso Johnsono palaikymas visame pasaulyje, aiški pozicija prieš karinę invaziją į Ukrainą, (ir) išmintis politinėje, finansinėje ir teisinėje srityse“.

Tačiau peticijoje pripažįstama viena neigiama tokio paskyrimo pusė: jo neatitikimas Ukrainos konstitucijai.

Netikėtas sutapimas – praėjus kelioms valandoms po to, kai antradienį buvo paskelbta peticija, B.Johnsonas įteikė V.Zelenskiui sero Winstono Churchillio lyderystės apdovanojimą už tai, ką jo biuras Dauningo gatvėje apibūdino kaip „neįtikėtiną drąsą, pasipriešinimą ir orumą“ Rusijos invazijos akivaizdoje.

Atsiimdamas apdovanojimą V.Zelenskis nepaminėjo naujos peticijos, tačiau jis privalės oficialiai atsakyti, jei ji surinks 25 000 parašų.
Priimdamas apdovanojimą vaizdo ryšiu iš Kyjivo, V.Zelenskis citavo karo laikų Didžiosios Britanijos premjerą W.Churchillį, sakydamas, kad B.Johnsonas „nė nemanė pasitraukti iš kovos“, kai pasidarė sunku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius