Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainoje sulaikytas Rusijos karys svarsto duoti į teismą Rusijos Gynybos ministeriją

Rusas Aleksandras Aleksandrovas, kuris gegužės mėnesį buvo sulaikytas Luhansko srityje, siekia, kad kaltinimai jam būtų perkvalifikuoti iš „terorizmo“ į „ardomąją veiklą“. Interviu „Novaya Gazeta“ jis teigia, kad nebuvo teroristas, nes vykdė įsakymus.
Aleksandras Aleksandrovas
Aleksandras Aleksandrovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tol esu karys, kol oficialiai pasibaigia mano sutartis. Aš nebuvau teroristas – vykdžiau įsakymus. Kadangi buvau kariuomenėje, mane kaltinti galima ardomąja veikla“, – aiškino jis. 

A.Aleksandrovas taip pat sakė, kad norėtų, jog jo statusas iš teroristo būtų perkvalifikuotas į karo belaisvio. 

Rusijos specialiųjų pajėgų kariai A.Aleksandrovas ir Jevgenijus Jerofejevas buvo sučiupti prie Sčastjės miesto. Jie abu teigė tarnaujantys Rusijos kariuomenėje, tačiau Rusijos Gynybos ministerija neigia šią informaciją – esą sulaikymo metu jie jau buvo savo noru pasitraukę iš karinės tarnybos. Abu rusai tai neigia ir sako esantys šokiruoti to, kad tėvynė jų išsižadėjo.

A.Aleksandrovas neatmeta galimybės, kad dėl Gynybos ministerijos kreipsis į teismą. „Nemanau, kad bus sunku įrodyti, jog tarnauju kariuomenėje. Galima gauti tai įrodančius duomenis“, – sakė jis.

A.Aleksandrovo žmona „Novaya Gazeta“ sakė, kad visi jo giminės ir draugai bijo kalbėti. „Nežinau, kas vyksta. Tikriausiai atėjo pas juos, davė nurodymus, kaip elgtis“, – paklaustas apie tėvus sakė sulaikytas rusas.

Jis taip pat tikino, kad Luhanske jis į nieką nešaudė, nevykdė jokių nusikalstamų veikų – tik neteisėtai kirto valstybės sieną. „Mano sąžinė švari“, – sakė jis.

VIDEO: Ukrainoje sugauti Rusijos kariai
VIDEO: Ukrainoje sužeisto Rusijos kario Aleksandro Aleksandrovo interviu „Novaja gazeta“ žurnalistui
VIDEO: Aleksandro Aleksandrovo apklausa

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius