Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainoje žuvo vienas garsiausių Rusijos banditų, kuris žudė milicininkus

Rusijos pradėtame kare Ukrainoje galvą padėjo vienas garsiausių rusų banditų Aleksandras Kovtuvas, kuris dėl milicininkų užpuolimo ir nužudymo buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos, bet vėliau bausmė sumažinta iki 25 metų kalėjimo.
Aleksandras Kovtunas
Aleksandras Kovtunas / Nuotr. iš telegram kanalo „Radicalrus“

Radijo stotis „Laisvė“ praneša, kad A.Kovtunas, vienas iš vadinamosios „Primorės partizanų“ grupės narių, žuvo kare Ukrainoje.

Teigiama, kad A.Kovtunas, kuris atlikinėjo 25 metų laisvės atėmimo bausmę, buvo pasirašęs sutartį su kalinius verbavusia privačia karine kompanija „Wagner“.

Apie jo žūtį pranešė „Vesti.Primorye“ ir kitos žiniasklaidos priemonės, remdamosi telegram kanalu OPS-media. Šį kanalą valdo Jungtinė Primorės teisininkų sąjunga, jame skelbiama informacija apie įvairius kriminalinius įvykius regione. Teigiama, kad A.Kovtunas žuvo sausio 29 d., tačiau nepranešama nei kur, nei kokiomis aplinkybėmis.

Ukrainoje apie A.Kovtuno mirtį oficialiai nepranešta. Rusijos Kalėjimų federalinės tarnybos Primorės krašto skyriaus spaudos tarnyba ir regioninė visuomeninės priežiūros komisija teigė neturinčios informacijos apie kalinio likimą.

„Primorės partizanais“ buvo vadinama grupė jaunuolių, kurie 2010 m. Rusijos Primorės krašte įvykdė seriją išpuolių prieš teisėsaugos pareigūnus. Du milicininkai žuvo, dar keli buvo sužeisti. Grupuotė teigė, kad milicijos pareigūnus žudė iš ideologinių paskatų, kaltindama juos korupcija ir kitais nusikaltimais.

2010 m. birželio mėn. milicijai šturmavus butą Usurijske, kuriame slėpėsi grupės nariai, du „partizanai“ nusižudė, o keturi, įskaitant A.Kovtuną, buvo sulaikyti.

A.Kovtunas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos dėl kaltinimų banditizmu ir kitais nusikaltimais, tačiau vėliau bausmė buvo pakeista į 25 metus kalėjimo. Teigiama, kad kalėdamas jis priėmė islamą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius