Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos gynybos ministerija: kovos Bachmute tęsiasi

Ukrainos gynybos ministro pavaduoja Hana Maliar atskleidė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos vis dar kontroliuoja dalį Bachmuto miesto, ir pažymėjo, kad užimtoje miesto dalyje rusai galimai ieško ukrainiečių diversantų grupių.
Ukrainos kariai apšaudo Rusijos pozicijas
Ukrainos kariai apšaudo Rusijos pozicijas / „Reuters“/„Scanpix“

Anot ministro pavaduotojos, Donecko srityje esančiame Bachmute, kur jau mėnesių mėnesius vyksta intensyvūs mūšiai, situacija nuo vakar dienos mažai kuo pasikeitė – Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau kontroliuoja vadinamąjį „Litak“ (liet. – Lėktuvo) rajoną.

„Situacija yra daugmaž tokia pati, kaip ir vakar. Sekmadienį mūsų ginkluotosios pajėgos išlaikė tam tikros infrastruktūros, pramonės objektų ir privataus sektoriaus kontrolę pietvakarių rajone. Tai yra „Litak“ teritorija. Šiandien mes vis dar kontroliuojame šią miesto dalį“, – sakė ji.

H.Maliar užtikrintai pažymėjo, kad kovos tęsiasi. Anot jos, Rusijos pajėgos tikrina per naktį užimtas teritorijas mieste.

„Tai reiškia, kad jie ieško mūsų diversinių grupių, kurios galėtų pasipriešinti ir vykdyti savo veiksmus“, – pridūrė viceministrė.

H.Maliar nuomone, rusų propagandistai apsimeta, kad jie jau visiškai perėmė miesto kontrolę, tačiau taip nėra.

„Iš nekarinės pusės jie ten rengė „koncertą“, dainavo. Mes visa tai girdėjome“, – pridūrė ji.

Anksčiau pirmadienį teletilto eteryje H.Maliar tvirtino, kad ukrainiečių gynėjams pavyko susigrąžinti kai kurias dominuojančias aukštumas miesto pakraščiuose. Ji patikino, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos laiko gynybą „Litak“ rajone. Be to, jos pasiekė proveržį ir pasistūmėjo dar 200 metrų į priekį kai kuriose vietovėse netoli Bachmuto.

Tuo pat metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos toliau laiko gynybą miesto pietvakariuose.

Naujienų agentūros „Reuters“ duomenimis, komentaruose televizijai H.Maliar sakė, kad Ukraina turi nedidelį atramos tašką pačiame mieste.

„Judėdami flangais – į šiaurę ir pietus – mes sugebėjome sunaikinti priešą, – sakė ji per televiziją. – Judėdamos flangais ir užimdamos tam tikras aukštumas, mūsų ginkluotosios pajėgos labai apsunkino priešo galimybes likti pačiame mieste.“

„Mes vis dar žengiame į priekį, tačiau intensyvumas šiek tiek sumažėjo. Jei kalbėsime apie šiaurę, ten aktyvių veiksmų daug mažiau. Jei kalbėsime apie pietus, mes žengiame į priekį, o Bachmuto, kaip miesto, gynyba visiškai įvykdė savo karinį tikslą,“ – pridūrė H.Maliar.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės atstovas spaudai Serhijus Čerevatas pareiškė, kad Ukrainos kariškiai Bachmute padarė nepataisomų nuostolių privačios karinės bendrovės „Wagner“ kariams. Tai įvyko nepaisant to, kad Ukrainos gynybos pajėgos šioje vietovėje neturi kiekybinio pranašumo.

Pasak JAV įsikūrusio Karo studijų instituto (ISW) ekspertų, po kelis mėnesius trukusių kovų mieste mažai tikėtina, kad „Wagner“ kovotojai, būdami dabartinės išsekusios būklės, tęs kovą už Bachmuto ribų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius