Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos Gynybos ministerijos pareigūnai pričiupti pasisavinę pinigus statant kareivines

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) likvidavo plataus masto schemą, pagal kurią buvo pasisavinti valstybės pinigai, skirti gynybos pajėgų karinei infrastruktūrai plėtoti, skelbia ukrainiečių naujienų portalas „Unian“.
Ukrainos Gynybos ministerijos pareigūnai pričiupti pasisavinantys pinigus statant kareivines
Ukrainos Gynybos ministerijos pareigūnai pričiupti pasisavinantys pinigus statant kareivines / SBU nuotr.
Temos: 2 Ukraina Korupcija

SBU spaudos centro duomenimis, sandoryje dalyvavo buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Vyriausiosios būsto ir eksploatavimo valdybos viršininkas ir šios įstaigos statybos techninės priežiūros skyriaus vyresnysis pareigūnas.

Buvo pranešta, kad jie buvo mechanizmo, kuriuo buvo pavogta daugiau kaip 5 mln. grivinų (apie 125 tūkst. eurų) statant kareivines kariškiams Mykolajivo garnizono teritorijoje, organizatoriai. Tyrimo duomenimis, siekdamas įvykdyti sandorį, direkcijos vadovas pasirašė keletą sutarčių su komercine bendrove dėl remonto ir statybos darbų.

„Pagal pasirašytus dokumentus rangovas turėjo atlikti gyvenamųjų namų stogų dangos, elektros, vandentiekio ir nuotekų inžinerinių tinklų kapitalinį remontą. Tačiau prekybininkai neatliko visų darbų, o schemos dalyviai biudžeto pinigus nukreipė į šešėlį. Todėl kareivinės liko netinkamos gyventi kariams“, – rašoma pareiškime.

Ukrainos saugumo tarnybos inicijuota statybinė ir ekonominė ekspertizė patvirtino nusikalstamos veiklos faktus. SBU pranešė, kad per kratas Gynybos ministerijos Vyriausiosios turto ir išteklių valdybos, kuri yra Vyriausiosios būsto ir eksploatavimo valdybos teisių perėmėja, patalpose ir devynių įtariamųjų gyvenamosiose vietose Kyjive ir Vinycioje teisėsaugos pareigūnai paėmė finansinių ir ekonominių dokumentų su sandorio įrodymais.

Dabar Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Vyriausiosios būsto ir eksploatavimo valdybos Statybos techninės priežiūros departamento pareigūnui pareikšti įtarimai pagal Ukrainos baudžiamojo kodekso 364 straipsnio 2 dalį (piktnaudžiavimas įgaliojimais ar tarnybine padėtimi). Vyksta tyrimas, kurio tikslas – patraukti atsakomybėn visus šalies gynybai skirtų pinigų iššvaistymo organizatorius ir dalyvius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius