Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainos kariams šalies Rytuose dalijamas užnuodytas maistas

Ukrainos Rytuose dislokuotiems kariams dalijamas užnuodytas maistas arba jame pridėta migdomųjų vaistų, skelbia „Unian“.
Ukrainos kariai netoli Slovjansko miesto
Ukrainos kariai netoli Slovjansko miesto / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Naujų Rusijos Federacijos kovinių padalinių nariai ir separatistai dalija užnuodytą maistą ir gėrimus Ukrainos kariams ir vietos gyventojams. Jie taip pat planuoja moteris panaudoti kaip gyvuosius skydus“, – teigia SBU spaudos centro vadovė Marina Ostapenko.

Ukrainos Gynybos ministerija taip pat išplatino įspėjimą, kad Donecke prisidengiant „humanitarine pagalba“ teroristai ir jų rėmėjai bando nuodyti karius ir civilius. 

TSN.ua primena, kad šeštadienį Donecko regione keli žmonės kariams atnešė maisto ir sakė taip norintys padėti ginkluotosioms pajėgoms. Vėliau paaiškėjo, kad maiste buvo pridėta vaistų, kurie sukėlė mieguistumą – tuo pasinaudojo teroristai, puldami patikros punktą. Apie 20 teroristų sučiupo 5 Ukrainos karius, atėmė jų ginklus ir amuniciją. Du kariai poste sugebėjo atlaikyti ataką. Sekmadienį teroristai paleido karius į laisvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius