-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos karininkas apie „Wagner“ taktiką prie Bachmuto: imasi ir gudrybių

Tarasas Berezovecas, pirmosios atskiros specialiosios brigados, pavadintos Ivano Bohuno vardu, karininkas apibūdino situaciją prie Bachmuto. Jis pažymėjo, kad ten veikia ir „mobikai“, ir Jevgenijaus Prigožino „Wagner“ samdiniai. Tiesioginėje transliacijoje su rusų opozicionieriumi Marku Feiginu T.Berezovecas papasakojo, kaip veikia „Wagner“. Paaiškėjo, kad jie turi labai įžūlią taktiką. Tačiau tai vis tiek nepadeda užpuolikams užimti Bachmutą.
Ukrainos kariai prie Bachmuto
Ukrainos kariai prie Bachmuto / AP/„Scanpix“ nuotr.

„Kas liečia Donecko kryptį, ten viską apsunkina tai, kad ten viskas vyksta tikro mūšio sąlygomis. Į tą pačią poziciją šturmai organizuojami nuo 7 iki 10 per dieną.

Reikia suprasti, kad mūšių intensyvumas čia tiesiog neįsivaizduojamas, nuolatinis apšaudymas raketų sistemomis, tankais, vamzdinė artilerija, minosvaidžiais, granatsvaidžiais.

Tada jie pradeda šturmą. Jų tikslas yra užimti Bachmutą, kad atidarytų Donbaso vartus. Nes jei paimsit Bachmutą, jau turi operatyvinę erdvę išeiti Slovjansko, Kramatorsko, Družkivkos ir Kostiantynivkos link“, – sakė T.Berezovecas.

Anot jo, okupantai labai nori pralaužti Ukrainos kariuomenės gynybos liniją, todėl šturmuoja Bachmuto kryptį.

Rusijos Federacija pirmiausia puola „mobikais“, kurie vykdo beprasmiškus išpuolius. Pagrindinis mobilizuotųjų tikslas – atskleisti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų šaudymo taškus, pažymėjo T.Berezovecas.

Paskui juos jau seka „Wagner“ kariai. Anot karininko, bendravusio su Ukrainos kariuomene iš Bachmuto krypties, „Wagner“ dirba gana gerai.

„Wagner“ turi savo schemas, aviaciją, artileriją, minosvaidžius, tankus ir savo puolimo grupes. Pasak T.Berezoveco, iš pradžių samdiniai po kelias valandas dirba tankais, artilerija ir minosvaidžiais. Šiuo metu jie bando slapta priartėti prie ginkluotųjų pajėgų pozicijų.

„Priartėja per atstumą kartais iki 50 metrų. Privažiuoja kiek įmanoma, o tada, baigiamajame etape, jau dirba granatsvaidžiais.

Kai iš granatsvaidžio ar minosvaidžio paleidžiamas paskutinis šūvis, po kelių sekundžių jie tiesiogine to žodžio prasme šoka į apkasus ir prasideda tikroji kova rankomis.

Negana to, jie dažnai ateina persirengę Ukrainos kariuomenės uniforma todėl juos sunku atpažinti. Padaryti tai labai sunku prasto matomumo ar naktinių kautynių sąlygomis“, – sakė karininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius