Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainos lyderiai dėkoja Lenkijai Nepriklausomybės dienos proga 

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį minimos Lenkijos nepriklausomybės dienos proga padėkojo lenkams už pagalbą Rusijos invazijos akivaizdoje.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.
Temos: 2 Ukraina Lenkija

„Ukrainiečių tautos vardu nuoširdžiausiai sveikinu Lenkijos Respublikos prezidentą ir visą lenkų tautą Lenkijos (...) Nepriklausomybės dienos proga. Linkiu, kad jūsų nepriklausomybė būtų nesulaužoma ir amžina“, – socialiniame tinkle „X“ parašė V. Zelenskis.

Pasak jo, lenkų ir ukrainiečių tautos turi bendrą tikslą ir vertybę: laisvę. „Kai būdavome toje pačioje pusėje, pakeisdavome istoriją į gera ir drauge laimėdavome. Drauge mes bent jau dvigubai stipresni“, – rašė V. Zelenskis.

Jis pabrėžė, kad ukrainiečiai niekada nepamirš savo dėkingumo Lenkijai ir visuomet vertins lenkų paramą sunkiausiais Rusijos agresijos laikais. „Lenkų tauta padėjo Ukrainai išgyventi. Esu dėkingas už pagarbą, parodytą visiems ukrainiečiams, kuriems lenkai suteikė prieglobstį ir atvėrė savo namų duris“, – sakė V. Zelenskis.

„Ukraina ir Lenkija yra vieningos laisvėje ir visuomet bus drauge – Europos Sąjungoje, NATO ir visais lemiamais mūsų bendros istorijos momentais. Laimingos Nepriklausomybės dienos, Lenkija!“ – pridūrė jis.

Ukrainos premjeras Denysas Šmyhalis taip pat pasveikino Lenkiją ir sakė: „Branginame jūsų solidarumą su Ukraina. Dėkoju kiekvienai lenkų šeimai, parėmusiai ukrainiečius sunkiausiu metu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius