Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainos ministro pavaduotoja: rusai pradėjo galingą Soledaro puolimą

Pasak Ukrainos gynybos ministro pavaduotojos Hannos Maliar, Rusijos pajėgos dar kartą bando pulti Soledaro miestą rytiniame Donbaso regione.
Soledaras
Soledaras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Po nesėkmingo bandymo užimti Soledarą ir atsitraukti, priešas pergrupavo savo pajėgas, papildė nuostolius, perdislokavo papildomus puolamuosius dalinius, pakeitė taktiką ir pradėjo galingą puolimą.

Bachmutas ir kaimyninis Soledaro miestas buvo Maskvos, vadovaujamos samdinių grupės „Wagner“, intensyviai dedamų pastangų padaryti pažangą regione, kuriame Rusijos pajėgos nuo vasaros pradžios desperatiškai bando žengti į priekį, dėmesio centre“, – „Telegram“ rašė ji.

Pastarosiomis dienomis Rusijos pajėgos atakavo Soledarą, akivaizdžiai siekdamos atkirsti miestą. Rusijos pajėgos įsitraukė į daugybę puolimo grupių, suformuotų iš geriausių „Wagner“ grupės rezervų, sakė H.Maliar.

„Priešas žengia į priekį tiesiogine prasme ant savo karių lavonų, masiškai naudodamas artileriją, daugkartinius raketų paleidimo įrenginius ir minosvaidžius, apšaudydamas net savo pačių kovotojus“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius