Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos parlamentas atleido Tymošenko Vyriausybę

Ukrainos Aukščiausioji Rada trečiadienį atleido šalies Vyriausybę, vadovaujamą Julijos Tymošenko.
Julija Tymošenko
Julija Tymošenko / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Išnagrinėjus Regionų partijos pasiūlytą klausimą dėl Vyriausybės atsakomybės, rezoliucijai dėl nepasitikėjimo ministrų kabinetu pritarė 243 liaudies deputatai.

Rezoliucijos dėl nepasitikėjimo priėmimas reiškia Vyriausybės atleidimą.

Pagal Konstituciją, kol bus paskirta naujos sudėties Vyriausybė, dabartiniai ministrų kabineto nariai turės toliau laikinai eiti savo pareigas.

Tačiau anksčiau trečiadienį J.Tymošenko, kalbėdama parlamente, pareiškė, kad ministrai ir ji pati tučtuojau paliks savo kabinetus, kai tik Rada balsuos už Vyriausybės atleidimą.

Balsavimas Radoje įvyko kitą dieną po to, kai parlamente iširo 2008 metais sudaryta valdančioji koalicija, į kurią įėjo J.Tymošenko blokas, susivienijimas „Mūsų Ukraina-liaudies savigyna“ ir Lytvyno blokas.

J.Tymošenko vadovavo šiai Vyriausybei nuo 2007 metų pabaigos. Ankstesnį kartą ji vadovavo kabinetui nuo 2005 metų vasario iki rugsėjo, gavusi portfelį iš Viktoro Juščenkos, kuris per vadinamąją oranžinę revoliuciją iškovojo prezidento postą, nugalėdamas Viktorą Janukovyčių.

Per pastaruosius prezidento rinkimus, pasibaigusius vasarį, J.Tymošenko pralaimėjo 3,2 proc. V.Janukovyčiui, bet atsisakė pripažinti jo pergalę, kaltindama varžovą klastojimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius