-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos parlamento vadovas: Baltarusijos valdžia turi ieškoti sutarimo su savo žmonėmis

Baltarusijos valdžia turi ieškoti sutarimo su savo žmonėmis, sako Lietuvoje viešintis Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Dmytro Razumkovas. Jis vylėsi, kad baltarusiams pakaks išminties neleisti, jog jų teritorijoje įvyktų tai, kas nutiko Ukrainos Rytuose.
Dmytro Razumkovas
Dmytro Razumkovas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Baltarusija Ukraina

„Bet kokia valdžia turi ieškoti konsensuso ir supratimo su savo visuomene, tai raktinė užduotis valstybės institucijoms. Rinkimai turi būti laisvi, sąžiningi, o jų rezultatai pripažinti vietos visuomenės ir užsienyje“, – ketvirtadienį Vilniuje per spaudos konferenciją Seime sakė D.Razumkovas.

Jis teigė, kad Ukrainos pavyzdys rodo, jog politine krize šalyje gali pasinaudoti kitos valstybės.

„Septyneri metai, kai Ukrainoje vyksta agresija. Mūsų šalyje yra okupuotos teritorijos Donbase ir Kryme. Mes puikiai prisimename, kaip tuo gali pasinaudoti ir kaip panaudoti“, – kalbėjo Aukščiausiosios Rados pirmininkas.

„Ukraina nori, kad Baltarusija būtų demokratinė, nepriklausoma valstybė. Ir mums labai svarbu, kad tai būtų taiki valstybė“, – teigė jis.

Baltarusijoje jau mėnesį vyksta šimtatūkstantiniai protestai prieš suklastotais laikomus prezidento rinkimus. Prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimas akcijų dalyvius sulaiko, teisia, naudoja smurtą prieš juos.

D.Razumkovas į Vilnių atvyko pasveikinti Lietuvos su atkurtos nepriklausomybės 30-mečiu. Šis vizitas planuotas kovą, bet dėl koronaviruso plitimo perkeltas į rugsėjį.

„Noriu pasveikinti jus su nepriklausomybės 30-mečiu. Mes suprantame, ką reiškia kovoti už savo suverenitetą, teritorijos vientisumą, savo interesus ginti ir ginklu, ir tarptautiniame lauke“, – sakė svečias.

De facto mes iki šiol kovojame už tikrąją savo šalies nepriklausomybę, už teisę rinktis savo užsienio politikos kursą, už Ukrainos piliečių teisę gyventi taikioje, turtingoje ir laimingoje šalyje“, – iš Seimo tribūnos kalbėjo Aukščiausiosios Rados pirmininkas.

Anot jo, ukrainiečių tauta dar ilgai negalės užgydyti žaizdų, kurias patyrė dėl nepriklausomybės: suluošinti žmonių likimai, gyvenimo ir sveikatos netektys.

D.Razumkovas dėkojo Lietuvai už paramą ir pagalbą Ukrainai šiuo sudėtingu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius