Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 20

Ukrainos partizanai priešo gretose: „Niekada nebūsite saugūs“

Jie nusėlina tamsiomis gatvelėmis ir reikiamose vietose išdėlioja sprogmenis. Jie parodo Rusijos taikinius Ukrainos artilerijai ir JAV teikiamoms ilgojo nuotolio raketoms. Jie sprogdina geležinkelio linijas ir nužudo tuos Ukrainos pareigūnus, kuriuos laiko rusų kolaborantais.
Ukrainos karai
Ukrainos karai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šie pirmyn-atgal per fronto linijas nardantys kovotojai Ukrainoje vadinami partizanais, ir pastarosiomis savaitėmis jie kare vaidina vis ryškesnį vaidmenį, išmušdami iš vėžių Rusijos pajėgas ir padėdami ukrainiečiams smogti rusams labai skaudžius smūgius teritorijose, kurias šie kontroliuoja ir kuriose jaučiasi saugūs.

Ukraina vis dažniau išdrįsta kovoti su Rusijos pajėgomis jų užimtose srityse, pasitelkdama elitinius karinius dalinius – manoma, kad toks dalinys įvykdė antradienį nugriaudėjusį didžiulį sprogimą Rusijos amunicijos sandėlyje okupuotame Krymo pusiasalyje, arba dislokuodama užsislaptinusius partizanus.

Praėjusią savaitę Ukrainos pareigūnai pranešė, kad partizanai sėkmingai smogė Rusijos aviacijos bazei Kryme. Buvo sunaikinti aštuoni naikintuvai.

„Tikslas yra parodyti okupantams, kad čia – ne jų namai, kad jiems nereikėtų patogiai įsikurti ir ramiai miegoti, – paaiškino vienas partizanų kovotojas, kalbėjęs su sąlyga, kad saugumo sumetimais bus pristatytas tik savo kodiniu vardu – Svarogas, reiškiančiu pagonybės laikų slavų ugnies dievą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius