Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 24

Ukrainos perspektyvos – ryžto kovoti yra, bet Rusijos smūgiai infrastruktūrai sekina jėgas

Miškuose, laukuose ir įnirtingose ​​miesto kovose Ukrainos kariuomenė, nepaisant nelygių jėgų ir priešingai, nei daugelis prognozavo, per devynis žiauraus ir kruvino karo mėnesius ne kartą privertė Rusijos pajėgas trauktis.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / „The New York Times“/Finbarr O'Reilly nuotr.

Vis dėlto, nepaisant sėkmės ir nors abi kovojančios pusės neteko dešimčių tūkstančių kareivių, Ukraina vienu atžvilgiu dar tik įpusėjo savo kelią: jos armija šiuo metu yra atsikovojusi apie 55 proc. Rusijos nuo įsiveržimo vasarį okupuotos teritorijos.

Ukraina perėjo į puolimą palei beveik visą 1000 kilometrų fronto linijos ilgį. Rusija ginasi pietuose ir šiaurės rytuose, tačiau vis dar atakuoja vieną rytuose esantį miestą – Bachmutą.

Ukrainos sėkmė atvedė karą į lemiamą tašką. Kadangi šiuo metu Ukraina puola, ji gali formuoti kitą kovų etapą – pasinaudoti savo pranašumą ir stumtis gilyn į Rusijos okupuotą teritoriją. Arba padaryti pauzę žiemai, kaip to norėtų Rusijos karo analitikai.

Jei įsitvirtins, Ukraina susidurs su didelėmis kliūtimis: kadangi ji sustūmė daugiau Rusijos naikintuvų į siauresnę erdvę, tai reiškia, kad ateityje bus kovojama tankiau ginamoje teritorijoje, kurios topografija kels rimtų iššūkių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius