-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos pilotę Nadiją Savčenko Rusija ketina įkalinti 25 metams

Rusijos federacijos generalinio prokuroro pavaduotojas Viktoras Grynas patvirtino, kad kalinamai ukrainietei pilotei Nadijai Savčenko inkriminuojami rimti kaltinimai ir jai gresia iki 25 metų kalėjimo, skelbia unian.net.
Nadia Savčenko
Nadia Savčenko / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

N.Savčenko kaltinama nužudymu ir pasikėsinimu nužudyti. „Tyrėjai peržiūrėjo duomenis ir perkvalifikavo kaltinimus iš bendrininkavimo į dalyvavimą nužudant du ar daugiau žmonių, o tai reiškia griežtesnę bausmę“, – teigė V.Grynas.

„Tokie kaltinimai baudžiamajame kodekse galėtų užtraukti ir bausmę iki gyvos galvos, tačiau Rusijoje tokia bausmė moterims netaikoma“, – aiškino generalinio prokuroro pavaduotojas.

„Maksimali bausmė jai gali būti 25 metai kalėjimo“, – pridūrė jis. N.Savčenko buvo sulaikyta ir nugabenta į Rusiją praėjusių metų vasarą, apkaltinus ją bendrininkavimu kelių Rusijos žurnalistų nužudyme.

N.Savčenko advokatų teigimu, žurnalistų nužudymo metu ji jau buvo sulaikyta, tad visi kaltinimai yra išgalvoti, o tai tėra kerštas jai už dalyvavimą Maidano judėjime.

Birželio 10 dieną Maskvos miesto teismas tyrėjų prašymu pratęsė jos sulaikymą iki rugsėjo 30 dienos. Rusija taip pat paskelbė, kad N.Savčenko bylą nagrinės Rostovo srities Donecko miestas, esantis prie pat sienos su Ukraina. Šiame mieste po mūšių su Ukrainos pajėgomis ilsisi ir gydosi prorusiški separatistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius