Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainos prezidento biuras: kiti metai bus lemiami kare su Rusija

Kiti metai Ukrainos kare su Rusija bus lemtingi. Artėja lūžio momentas, pareiškė Ukrainos prezidento kanceliarijos administracijos vadovas Andrijus Jermakas, kurį cituoja naujienų agentūra „Bloomberg“.
Andrijus Jermakas
Andrijus Jermakas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Aukščiausio rango Ukrainos pareigūnas tai pareiškė ragindamas Jungtines Valstijas ir Europą sugriežtinti sankcijas ir aprūpinti Ukrainą papildoma ginkluote, įskaitant oro gynybos sistemas, prieš numatomą Rusijos žiemos puolimą, nukreiptą į šalies energetikos sistemą.

„Artėja karo posūkio taškas. Kiti metai bus lemiami“, – pirmadienio vakarą, sakydamas kalbą Hudsono universitete Vašingtone, pareiškė A.Jermakas.

Prezidento biuro vadovas pažymėjo, kad Kyjivo kontrpuolimas tęsiasi, ginkluotosios pajėgos įsitvirtino kairiajame Dniepro upės krante, o prezidentas Volodymyras Zelenskis žino, kaip pasiekti pergalę.

Vizito Jungtinėse Valstijose metu A.Jermakas susitiko su Jungtinių Valstijų, Vokietijos, Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos patarėjais nacionalinio saugumo klausimais. Šis vizitas įvyko tuo metu, kai JAV Kongresas dėl kai kurių respublikonų pasipriešinimo atidėjo sprendimą dėl kito pagalbos paketo Ukrainai dalies.

JAV prezidento Joe Bideno administracija siūlo skirti Ukrainai apie 61 mlrd. dolerių pagalbos paketą, kuriame būtų sujungta Izraelio ir kitų šalių parama.

Tuo tarpu naujasis Atstovų Rūmų pirmininkas Mike'as Johnsonas siūlo balsuoti už atskirą 14,5 mlrd. dolerių pagalbos paketą Izraeliui. Tačiau ne visų nuomonės sutampa.

Mažumos lyderis JAV Senate Mitchas McConnellas, nepaisydamas respublikonų pozicijos, pasisakė už tai, kad pagalba tiek Ukrainai, tiek Izraeliui būtų skirta viename dideliame pakete.

Antradienio ryte J.Bideno patarėjas Jake'as Sullivanas pažymėjo, kad Kongresui nepatvirtinus naujo pagalbos Ukrainai paketo, JAV galimybės mažėja. Pasak jo, JAV Kongresas turėtų kuo greičiau patvirtinti prezidento J.Bideno prašymą, apimantį pagalbą Ukrainai ir Izraeliui, nes jis tiesiogiai susijęs su JAV nacionaliniais interesais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius