Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos saugumo tarnyba: Maidano žudynėms vadovavo V.Putino dešinioji ranka V.Surkovas

Ukrainos saugumo tarnyba Rusijos prezidento Vladimiro Putino padėjėją Vladislavą Surkovą apkaltino vadovavus snaiperiams, kurie prieš metus Kijeve sušaudė Maidano protestuotojus.
Susirėmimai Kijeve
Susirėmimai Kijeve / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ukrainos saugumo tarnybos vadovas Valentynas Nalyvaičenka per Kijevo Euromaidano sušaudymo metines apkaltino Rusijos prezidento padėjėją V.Surkovą vadovavus šiai operacijai. Apie tai tarnybos vadovas pareiškė televizijos kanalo „1+1“ eteryje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladislavas Surkovas (kairėje) ir Vladimiras Putinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladislavas Surkovas (kairėje) ir Vladimiras Putinas

V.Nalyvaičenka pranešė, kad šią informaciją per apklausas pranešė Ukrainos saugumo tarnybos specialios paskirties dalinio „Alfa“ kovotojai, kuriuos tuometis prezidentas Viktoras Janukovyčius metė prieš protestuotojus.

„Jie davė konkrečius parodymus apie snaiperių grupių iš užsienio buvimo vietas. Tie snaiperiai taikėsi ir į protestuotojus, ir į Vidaus reikalų ministerijos pareigūnus. Turime pareigas, pavardes, pasų kopijas, jų atvykimo ir išvykimo datas, žinome, kokiu ryšiu jie naudojosi, kokiose patalpose buvo, kaip Rusijos prezidento Putino padėjėjas Surkovas jiems vadovavo Kijeve“, – cituoja V.Nalyvaičenką portalas „Ukrainskaja pravda“.

Jis pabrėžė, jog teisėsauga turi dokumentais patvirtintą informaciją apie neteisėtą snaiperių grupių veiklą Ukrainoje. V.Nalyvaičenkos duomenimis, trys Rusijos saugumo tarnybos darbotojų grupės į Kijevą buvo atvažiavusios 2013 m. gruodį – 2014 m. vasarį ir organizavo bei planavo Euromaidano aktyvistų išvaikymą.

Ukrainos saugumo tarnybos vadovas taip pat pareiškė, kad Rusijos teisėsauga nenori bendradarbiauti tiriant šią bylą, bando nuslėpti ankstesnės Ukrainos valdžios ir jos šalininkų nusikaltimus.

2014 m. vasario 20 d. po dvi dienas trukusių susirėmimų Maidane Kijevo Nepriklausomybės aikštėje, Instituto gatvėje pasigirdo šūviai. Snaiperiai šaudė į Euomaidano dalyvius ir teisėsaugos darbuotojus, kurie bandė sulaikyti protestuotojus. Tuomet buvo nužudyta mažiausiai 100 žmonių, dar apie 1000 sužeista.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius