-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos separatistai Nadijai Savčenko perduos dvi belaisves

Apsišaukėliškų Donecko ir Luhansko liaudies respublikų separatistai geranoriškai perduos dvi belaisves Ukrainos parlamento narei Nadijai Savčenko, sakoma Luhansko informacinio centro svetainėje paskelbtame pranešime.
Ukrainos parlamento narė Nadija Savčenko
Ukrainos parlamento narė Nadija Savčenko / „Scanpix“/AP nuotr.

„Rodydami gerą valią artėjančių Naujųjų metų ir Kalėdų proga mes be jokių sąlygų perduodame Ukrainos liaudies atstovei Nadeždai Savčenko dvi moteris – Anželiką Preniakovą ir Olgą Svorak, tikėdamiesi aktyvuoti mūsų piliečių paleidimo procesą ir turėdami vilties, kad kitais metais jie prisijungs prie savo giminių ir artimųjų“, – sakoma prorusiškų separatistų lyderių pareiškime, kuriame minima N.Savčenko vardo rusiška forma.

Jame sakoma, kad abi Rytų Ukrainos separatistinės teritorijos lieka atviros dialogui su Ukrainos liaudies atstovais, kurie realiai yra pasiryžę įgyvendinti Minsko susitarimus.

Savo ruožtu Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) vadovas Jurijus Tanditas pasveikino tokį sprendimą.

„Mes džiaugsimės šiuo (belaisvių) paleidimu. Tokio rezultato siekia ne tik mūsų Minsko grupė – ekspertai, savanoriai, visuomenės veikėjai. Džiaugiamės, kad kažkas iš mūsų piliečių bus perduotas per politikus. Faktiškai, svarbiausia – žmonių išlaisvinimas. Svarbiausia, kad LLR (Luhansko liaudies respublika) ir DLR (Donecko liaudies respublika) nepanaudotų to piktiems tikslams“, – jis pirmadienį sakė agentūrai „Interfax“.

J.Tanditas taip pat pabrėžė: „Nenorėtumėme, kad šių dviejų moterų paleidimu viskas ir baigtųsi“.

Atsakydamas į klausimą, kada šios moterys bus perduotos N.Savčenko, jis atsakė: „Šios informacijos nekomentuojame, bet manau – artimiausiomis dienomis“.

Aukščiausiosios Rados pirmininko pavaduotoja Iryna Heraščenko taip pat pasveikino belaisvių perdavimą.

„Mes džiaugiamės kiekvieno žmogaus išlaisvinimu. Džiaugiamės, jeigu Ukrainos atliktas 15 belaisvių, tarp jų šešių moterų, perdavimas (Luhansko ir Donecko separatistų) prašymu prisideda prie (tolesnio) išvadavimo ir šalina šio proceso kliūtis “, - sakė ji naujienų agentūrai „Interfax“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius