Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainos teniso žvaigždė Serhijus Stachovskis: tai, ką skelbia Rusijos žiniasklaida apie Ukrainą, yra visiškas melas

Ukrainos tenisininkas Serhijus Stachovskis atvirai išsakė savo poziciją dėl padėties Ukrainoje ir Rusijos skleidžiamo propagandinio melo. 28-erių metų sportininkas yra 83-ioji pasaulio raketė ir šiuo metu dalyvauja įvairiuose turnyruose užsienyje.Jis negali ramiai stebėti įvykių savo šalyje, todėl atvirai papasakojo apie Ukrainoje kerojusią korupciją ir Rusijos propagandos mašiną.
Serhijus Stachovskis
Serhijus Stachovskis / „Scanpix“ nuotr.

Ukrainietis savo mintis išsakė rašinyje, kuris buvo paskelbtas „Sports Illiustrated“ svetainėje. Tenisininkas pradėjo garsiąja fraze „Būti ar nebūti“. Būtent šį klausimą sau kelia S.Stachovskis.

Revoliuciją sukėlė nežabota korupcija

Sportininkas prisipažįsta, kad nepajėgia rungtyniauti ir atstovauti savo šaliai negalvodamas, kas vyksta gimtinėje. „Noriu, kad žmonės suprastų, kad Ukraina sukilo ne dėl sutarties su ES, bet dėl to, kad mes ilgiau šitaip nebegalime gyventi. Korupcija pasiekė neįtikėtiną lygį. Buvęs policijos viršininkas pradėjo tokį verslą: pagamino korteles su Ukrainos vėliava, o kitoje pusėje pateikė savo kontaktinę informaciją. Iš viso jis pardavė 1000 tokių kortelių, viena kortelė kainavo 2000 JAV dolerių. Jeigu tave sustabdo policija, tu parodai tokią kortelę ir esi laisvas“ – neįtikėtiną korupcijos atvejį savo šalyje atskleidė tenisininkas.

Mūsų valdžia visai neturėjo ryšio su realybe. Pamačius, kaip jie gyvena, nesunku suvokti – kodėl.

Tokie dalykai ir sukėlė protestus Ukrainoje, tačiau lūžis, kai kelio nebėra atgal, anot sportininko, įvyko po to, kai „Berkut“ kariai pradėjo žaloti protestuotojus: „Turėjome parodyti, kad su mumis negali elgtis kaip su gyvuliais. Mūsų valdžia visai neturėjo ryšio su realybe. Pamačius, kaip jie gyvena, nesunku suvokti – kodėl.“

Iš Rusijos televizijų liejasi melas

Tenisininkas prieš prasidedant sezonui treniravosi Rusijoje ir stebėjo vietinės televizijos programas.

„Galiu pridėjęs ranką prie širdies pasakyti, kad pastaruosius tris mėnesius Rusijos televizijoje 80 proc. informacijos apie Ukrainą buvo visiškas MELAS. Galbūt ne visi žino, kad Ukraina yra skurdi šalis (kaip ir Rusija). Dauguma žmonių net neturi interneto. Vienintelė informacija, kurią gauna, yra iš televizijos ir laikraščių. Taigi, jie susidaro nuomonę pagal informaciją, kuri neturi nieko bendro su realybe“ – aiškino S.Stachovskis.

Tenisininko nuomone, lemiama buvo vasario 20-oji diena: „Tą dieną krizė iš tikrųjų išsiplėtė ir pakeitė mano šalies istoriją. 70-ties žmonių gyvybės kaina yra tiesiog per didelė. Niekas negali būti vertas daugiau nei žmogaus gyvybė. Nei pinigai. Nei galia. Kaina, kurią sumokėjo mano tautiečiai, yra per didelė, kad liktų nepastebėta. Žmonės mirė su viltimi, kad Ukraina pasikeis ir turės prezidentą, kuris bus atsakingas už savo veiksmus. Žmonės nenori gyventi šalyje, kurioje prezidentas tapo milijardieriumi iš paprastų žmonių pinigų. Žmonės nori gyventi šalyje, kur vertinama garbė ir padorumas. Kur kyšininkavimas nėra normalus dalykas.“

Galiu pridėjęs ranką prie širdies pasakyti, kad pastaruosius tris mėnesius Rusijos televizijoje 80 proc. informacijos apie Ukrainą buvo visiškas MELAS.

Ukrainietis pabrėžė, kad nesutinka su visais Maidano kovotojų teiginiais, tačiau revoliucija buvo reikalinga, kad prasidėtų pokyčiai: „Žmonės bando mums pripaišyti nacionalizmą. Tačiau mes esame patriotai, o ne naciai ar teroristai, kaip mus vadina Rusijos žiniasklaida. Mūsų parlamentas turi pasitraukti. Šiuo metu vienintelė nesusitepusi politinė figūra yra Vitalijus Klyčko. Tačiau tik patys žmonės turi nuspręsti, ko jie nori.“

Savo nuomonę apie įvykius šalyje paskelbęs S.Stachovskis prisipažino, kad sunkiausia viską stebėti iš šalies: „Sunku, kai tavo šalis yra viso pasaulio žiniasklaidos centre. Tačiau noriu labai padėkoti viso pasaulio žiniasklaidai (ne Rusijos), kuri parodo tikrąjį paveikslą ir tikrąsias Ukrainos revoliucijos priežastis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius