Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos žvalgyba apie nelaisvėje laikomus Mariupolio gynėjus: „nedideli mainai vyksta nuolatos“

Ukrainos karinės žvalgybos vadovas Kyrylo Budanovas, „1+1“ kanalo tiesioginės transliacijos metu paklaustas apie į Rusijos nelaisvę patekusių Mariupolio gynėjų likimą sakė besitikintis, kad netrukus daugelis jų sugrįš į namus.
„Azov“ pulko kovotojo nuotraukose užfiksuotos dienos „Azovstal“ gamykloje
„Azov“ pulko kovotojo nuotraukose užfiksuotos dienos „Azovstal“ gamykloje / Dmytro Kozackio nuotr.
Temos: 1 Karas Ukrainoje

„<...> mes labai gerai žinome apie, tarkime, beveik visų jų likimą. Dirbame, kad jie būtų išlaisvinti iš nelaisvės, ir tikiuosi, kad netolimoje ateityje daugelis jų pamatys savo artimuosius namuose“, – pabrėžė K.Budanovas, kurį cituoja „Unian“.

Jis pridūrė, kad dar per anksti įvardyti konkrečią datą, nes kalbama apie „laipsnišką“ keitimąsi kaliniais.

„Šiame etape tai nebus mainai vienu metu. Bus keli etapai. Nedideli mainai vyksta nuolatos, mūsų centras periodiškai praneša šią informaciją. Artimiausiu metu tikimės paleisti daugiau ar mažiau kalinių. Apie tai bus nedelsiant pranešta žiniasklaidai. Palaukite ir stebėkite“, – sakė K.Budanovas.

Gynybos ministerijos Valstybės saugumo departamento vadovas pažymėjo, kad sunkiausia yra išlaisvinti vadus.

„Pagrindinė problema – vadovybė. Su eiliniais žmonėmis susiję klausimai yra daug paprastesni. Žinoma, kai kalbama apie padalinių vadovus, yra daug sunkiau. Didžioji dalis žmonių yra karo belaisvių stovykloje Olenivkos kaime. Periodiškai tam tikri žmonės iš ten išvežami tyrimams. Tai viskas, ką šiuo metu galiu jums pasakyti“, – pasakojo jis.

K.Budanovas pabrėžė, kad visų kalinių likimas labai gerai žinomas.

„Šis klausimas visada kontroliuojamas ir mes jį stebime. Ne tik stebime, bet ir imamės priemonių, kad jie iš tikrųjų sugrįžtų. Palaukite dar šiek tiek ir, esu tikras, patys tuo įsitikinsite“, – pabrėžė jis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Prorusiški kariai apieško „Azovstal“ palikusius Ukrainos karius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Prorusiški kariai apieško „Azovstal“ palikusius Ukrainos karius

Paklaustas apie tikslų šiuo metu Rusijos nelaisvėje esančių ukrainiečių skaičių ir rusų karo belaisvių Ukrainoje skaičių, tikslaus skaičiaus jis neįvardijo.

„Yra toks skaičius, bet aš negaliu jo įvardyti, nes tai paslaptis“, – paaiškino K.Budanovas.

Kalbėdamas apie prorusiško Ukrainos politiko Viktoro Medvedčiuko įtraukimą į mainus jis pabrėžė, kad jo likimą turėtų spręsti teisėsaugos institucijos.

„V.Medvedčiukui, kitaip nei daugeliui karo belaisvių, pateikti visiškai ne kariniai, o baudžiamieji kaltinimai. Jo tolesnį likimą pirmiausia turi nuspręsti teismas. Po to galvosime, ką su juo daryti toliau“, – teigė jis.

Kaip pranešė „Unian“, birželio 6 d. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Rusijos teritorijoje gali būti daugiau kaip 2 500 karo belaisvių iš „Azovstal“. Prezidentas pabrėžė, kad dabar Gynybos ministerijos užduotis – sugrąžinti karius namo gyvus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius