Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainos žvalgyba įvertino masinio išpuolio grėsmę per Nepriklausomybės dieną

Ukrainos žvalgyba neatmeta galimybės, kad Rusija gali surengti masinį Ukrainos apšaudymą rugpjūčio 23, 24 arba 25 d. Pasak gynybos žvalgybos vadovo pavaduotojo Vadimo Skibickio, kuris kalbėjosi su naujienų portalu „RBC-Ukraine“, rusai dabar kur kas greičiau priima sprendimus dėl smūgių, todėl atakai reikia būti pasiruošus bet kuriuo metu.
Kyjivas
Kyjivas / „Cover Images“/„Scanpix“

Ukrainos valdžios atstovai ne kartą pabrėžė, jog rusai turi išskirtinį sentimentą svarbioms progoms ir nepraleidžia galimybės jų pažymėti dar vienu brutaliu išpuoliu prieš Ukrainos miestus, civilinę infrastruktūrą ar karinius objektus.

Ne išimtis ir ketvirtadienį Ukrainoje minima Nepriklausomybės diena, į kurią atvyksta ne vienas Europos šalies vadovas. Trečiadienį pranešta, jog prie iškilmių prisijungs ir Kyjivą jau pasiekęs Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

Tuo tarpu Ukrainos specialiosios tarnybos ir žvalgyba akylai stebi ir vertina kitus rusų ėjimus.

„Dabar turime aiškių duomenų apie Rusijoje ir laikinai okupuotose teritorijose esančių ginkluotų oro, jūrų ir sausumos raketų nešėjų skaičių. Mes ir toliau stebime šią informaciją“, – pažymėjo Ukrainos gynybos žvalgybos vadovo pavaduotojas.

Jis pabrėžė, kad, Ukrainos gynybos žvalgybos duomenimis, šiuo metu Rusijos pajėgos budėjimo režime laiko Tu-22, pagrindinį X-22 raketų nešėją. Kartu žvalgybos atstovas pripažino, kad pirmadienį įvykdytas smūgis Šajkovkos aerodromui tikriausiai šiek tiek pakeitė Rusijos planus.

„Neatmetame galimybės, kad apšaudymas gali būti surengtas rugpjūčio 23 ar 25 d., arba rugpjūčio 24 d. Bet kuriuo atveju priešas darys viską, kad išlaikytų mus nuolatinėje įtampoje“, – sakė V.Skibickis.

Kaip pavyzdį jis pateikė dvi dienas iš eilės planuojamus orlaivių MiG-31K, „Kinžal“ raketų nešėjų, skrydžius, o kiekvienas toks pakilimas verčia žmones nerimauti.

„Be to, agresorius ėmė greičiau priimti sprendimus dėl smūgių, kaip matėme pastaruoju metu. Todėl turėtume būti pasirengę tam, kad priešas bet kurią dieną ir bet kuriuo metu gali suduoti raketų smūgius bet kokiam objektui“, – apibendrino gynybos žvalgybos atstovas.

Ukrainos karinė ir politinė vadovybė bei įvairaus lygio valdžios institucijos įspėjo apie didėjančią grėsmę per Nepriklausomybės dienos iškilmes.

Kadangi šalis agresorė gali griebtis masinio apšaudymo ar kitų provokacijų, per šias šventes šalyje nebus rengiami jokie masiniai renginiai.

Naujausiais duomenimis, Rusijos kariuomenė Juodojoje jūroje turi 10 laivų, įskaitant 2 kovinę prievolę vykdančius raketnešius – povandeninį ir antvandeninį, kurių bendra salvė gali siekti iki 12 raketų „Kalibr“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius