-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Unikalūs kadrai: Sirijos Alepo mieste per bombardavimą gelbėtojai ieško sužeistų žmonių

Virš sugriauto Sirijos miesto Alepo prašvilpia kariniai lėktuvai, kurie bombarduoja gyvenamąjį rajoną. Po kelių akimirkų tuščiomis gatvėmis į nuolaužų ir dulkių bangą lekia pirmieji gelbėtojai. Tai kadrai iš labai reto vaizdo įrašo, kuriame įamžinta Sirijoje siaučiančio karo kasdienybė. Jį socialiniame tinkle „Facebook“ paviešino organizacija „Syria Charity“.
Gelbėtojai Alepo mieste
Gelbėtojai Alepo mieste / „Facebook“ nuotr.

Medikų komandos automobilis cypia sugriuvusiomis gatvėmis, kai netoliese nukrenta dar viena bomba. Virš namų pakyla dulkių debesys ir, staiga, viena nuolauža trenkiasi į priekinį mašinos stiklą. Vairuotojas bando stabdyti, suka į šoną, sucypia padangos, automobilius slysta, tačiau nelaimės pavyksta išvengti.

Vienas gelbėtojas šoka iš mašinos ir puola į subombarduotą miesto dalį.

Po kelių akimirkų dulkėse jis pamato gulintį žmogų. Numeta jam neštuvus ir dairosi kitų sužeistųjų.

Į aikštę, kurioje sukasi gelbėtojas, atvažiuoja daugiau automobilių. Savanoriai kartu ieško sužeistųjų ir bando kuo skubiau išvežti juos iš bombardavimo vietos.

Kažkuris gelbėtojas atneša sunkiai sužeistą vaiką, kurio kruvinas kūnas kabo ant rankų.

Tai – Sirijoje siaučiančio karo kasdienybė. Alepo mieste dirbantys savanoriai gelbėtojai nufilmavo savo darbą po eilinio naikintuvų antskrydžio. Šie kadrai yra unikalūs, nes iki šiol tokių vaizdų viešumoje buvo labai mažai.

ĮSPĖJAME, KAD VAIZDAI GALI ŠOKIRUOTI:

Unikalūs vaizdai iš apsiauto Alepo

Apsiautė sukilėlių citadelę

Sirijos miestas Alepas ilgą laiką buvo ekonomikos sostinė. Nuo 2012 metų vidurio didmiestį kontroliuoja sukilėliai. Jie įsitvirtino daugiausiai rytiniuose rajonuose, o Basharo al-Assado vyriausybės pajėgos – užėmė vakarinę dalį.

Prancūzija ir Didžioji Britanija paragino Rusiją nutraukti apsiaustį. Šeštadienį Kremlius pranešė, kad esą atidaro keturis kelius, per kuriuos galės išeiti apsiaustame Alepe gyvenantys civiliai.

Beveik prieš mėnesį, 2016 metų nuo liepos 7 dienos, Alepas buvo apsiaustas, kai Siriją valdančio režimo kariai per šūvio atstumą priartėjo prie vienintelio kelio, kuriuo opozicija galėjo pasipildyti savo atsargas.

Vyriausybės pajėgas parėmė ir Rusijos armija, kuri teigia dalyvaujanti „humanitarinėje misijoje“.

Netrukus ėmė trūkti maisto, kainos rytinėje dalyje staiga šoktelėjo, imta baimintis, kad 300 tūkst. vis dar čia gyvenančių miestiečių gali ištikti humanitarinė krizė.

Prancūzija ir Didžioji Britanija paragino Rusiją nutraukti apsiaustį. Šeštadienį Kremlius pranešė, kad esą atidaro keturis kelius, per kuriuos galės išeiti apsiaustame Alepe gyvenantys civiliai.

TAIP SKAITYKITE: Rusija paskelbė atidaranti keturis papildomus pasitraukimo iš Alepo maršrutus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius