-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 31 /08:03

Uragano Harvey aukų padaugėjo iki 33, Teksasui padaryta 58 mlrd. JAV dolerių žalos

JAV Meksikos įlankos pakrantei smogęs uraganas Harvey, atnešęs smarkų vėją ir intensyvias liūtis, tiesiogiai ar netiesiogiai prisidėjo prie mažiausiai 33 žmonių žūties, trečiadienį pranešė pareigūnai.
Potvynis Hjustone
Potvynio Hjustone / „Scanpix“/AP nuotr.

Keliose Teksaso pietrytinės dalies apygardose patvirtinta dešimties žmonių žūtis, o „dar 23 mirtys potencialiai siejamos su Harvey, nurodė Hariso apygardos teismo medicinos instituto atstovė Tricia Bentley.

Pareigūnai būgštauja, kad aukų skaičius dar augs, potvyniui atsitraukiant iš Hjustono miesto ir jo apylinkių, kur iškrito rekordinis kritulių kiekis – vienoje iš vietovių prilijo net 132 centimetrus.

„Bijau, kad bus rasta daugiau kūnų“, – sakė Hariso apygardos šerifas Edas Gonzalezas, kai trečiadienį potvynio nuneštame mikroautobuse buvo aptikti šešių vienos šeimos narių, tarp jų keturių jaunesnių nei 16 metų vaikų, kūnai.

Žalą įvertino 58 mlrd. JAV dolerių

Teksaso valstijoje vis dar siaučiantis uraganas Harvey šiai valstijai pridarys ekonominių nuostolių už maždaug 58 mlrd. JAV dolerių, ketvirtadienį skelbiama Vokietijos analitikų parengtoje ataskaitoje.

Jeigu šie skaičiavimai pasitvirtins, Harvey taps devinta brangiausia gamtos nelaime nuo 1900 metų, nurodoma Karlsrūjėje, Vokietijoje, veikiančio Nelaimių valdymo ir rizikos mažinimo technologijų centro (CEDIM) ekspertų parengtoje ataskaitoje.

„Žala sieks maždaug 58 mlrd. JAV dolerių ir 90-čia procentų bus dėl potvynių“, – sakė CEDIM analitikas Jamesas Daniellis.

Vokietijos draudimo milžinė „Hannover Re“ iš pradžių skaičiavo, kad žala gali siekti tik 3 mlrd. JAV dolerių, o bankas „JP Morgan“ manė, kad žala sieks 10-20 mlrd. JAV dolerių.

Skaičiuodamas Teksasui uragano padarytą žalą CEDIM naudojosi investicijas sekančio JAV ekonominės analizės biuro duomenimis.

Venesuela pasiūlė 5 mln. dolerių pagalbą uragano aukoms JAV

Tuo metu Venesuela trečiadienį pasiūlė 5 mln. dolerių (4,2 mln. eurų) vertės pagalbą žmonėms, nukentėjusiems nuo uragano Harvey Jungtinėse Valstijose, ir pavadino tai „solidarumo“ ženklų, nepaisant JAV sankcijų Karakasui.

Užsienio reikalų ministras Jorge Arreaza sakė, kad šios lėšos bus pervestos per Venesuelos valstybinės naftos kompanijos PDVSA JAV padalinį „Citgo“.

Vašingtonas yra įvedęs sankcijas PDVSA – tai dalis priemonių prieš Venesuelą ir jos prezidentą Nicolas Maduro dėl jo veiksmų per šalį krečiančią kruviną politinę krizę.

J.Arreaza rėmėsi ankstesne programa, pagal kurią Venesuela tiekė šildytis skirtą kurą 2005 metų uragano „Katrina“ aukoms.

„Remiantis tuo precedentu, bus tiesioginė parama iš „Citgo“ – iki 5 mln. dolerių (vertės) indėlis kaip parama šeimoms, nukentėjusioms Hjustone ir Korpus Kristi“ Teksase, per televiziją paskelbė jis.

„Tai Venesuelos solidarumo išraiška, neatsižvelgiant į jokius politinius mūsų nesutarimus, susidūrus su niokojamu reiškiniu“, – pridūrė ministras.

Jis taip pat pasiūlė, kad „Citgo“ dalį savo pajamų skirtų pagalbai atstatyti uragano apgriautus namus.

Venesuela šiuo metu išgyvena ekonomikos krizę, dėl kurios šalies gyventojams trūksta vaistų ir maisto.

Tarptautinės galios kaltina N.Maduro demokratijos ardymu uzurpuojant valstybines institucijas, kad jis galėtų priešintis opozicijai, spaudžiančiai jį trauktis iš valdžios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius