Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uzbekistano prezidento duktė sako neketinanti siekti politinės karjeros

Uzbekistano prezidento Islamo Karimovo vyriausioji duktė pareiškė, kad neketina siekti politinės karjeros, nes nori būti tik menininke, kai ši uždara Centrinės Azijos valstybė ėmėsi veiksmų pažaboti jos vadovaujamą žiniasklaidos imperiją.
Gulnara Karimova
Gulnara Karimova / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Dukra Uzbekija

41 metų Gulnara Karimova, mados dizainerė ir popmuzikos dainininkė, kuri, kaip manoma, savo šalyje turėjo didelę įtaką, pareiškė, kad Rytuose prezidentavimas yra „stiprių vyrų“, kuriuos išrenka tauta, lemtis.

„Dalininkė, poetė ir fotografė“, – G.Karimova atsakė į tinkle „Twitter“ jai pateiktą klausimą, kuo mato save ateityje.

„Neseniai geriausia pasaulio meno spaustuvė išleido mano Uzbekistano superenciklopediją“, – tęsė ji.

Kitoje žinutėje Gulnara, kuriai, kaip manoma, nusibodo nuolat užduodami klausimai apie jos politinius siekius, rašo „tai yra stiprių vyrų, kuriuos išrenka tauta, lemtis“.

G.Karimovos paskyra tinkle „Twitter“, turinti daugiau nei 41 tūkst. pasekėjų, pastarosiomis dienomis yra vienintelė vieta, kurioje ji patvirtina arba paneigia planus apie savo ateities planus.

Praėjusią savaitę G.Karimova patvirtino, kad vyriausybė, remdamasi tariamais pažeidimais, uždarė tris televizijos kanalus ir tris radijo stotis, kurie, kaip manoma, priklauso jai.

Pramogines laidas transliavę kanalai buvo išjungti spalio 21 dieną.

Pasak G.Karimovos, jai priklausanti finansų grupė „Terra“ taip pat yra kaltinama mokesčių vengimu, tačiau šie kaltinimai, pasak jos, yra „iš oro“.

G.Karimovai priklauso juvelyrinių dirbinių, kosmetikos ir mados tarptautinis prekės ženklas „Guli“, moteris vadovauja keliems labdaros projektams. Dar neseniai ji buvo Uzbekistano nuolatinė atstovė Jungtinėse Tautose Ženevoje ir jo ambasadorė Ispanijoje.
Harvarde studijas baigusi G.Karimova dažnai buvo minima kaip galima savo tėvo, 24 metus geležiniu kumščiu valdančio šalį, įpėdinė, tačiau pati ji atvirai šia tema nekalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius