Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Uždniestrės separatistai skelbia apie šūvius šalia Rusijos ginklų sandėlio

Su Ukraina besiribojančio Maskvos remiamo separatistinio regiono Moldovoje vidaus reikalų ministerija trečiadienį pareiškė, kad į kaimą, kuriame yra Rusijos ginklų sandėlis, buvo paleista šūvių, virš tos vietovės praskridus dronams iš Ukrainos.
Uždniestrė
Uždniestrė / „Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.

Incidentas įvyko po to, kai niekieno nepripažįstamas separatistinis Uždniestrės regionas pranešė apie kelis sprogimus, kuriuos pavadino „teroristiniais išpuoliais“. Pastarieji įvykiai pakurstė nuogąstavimus, kad kaimyninėje Ukrainoje vykstantis karas gali išplisti į šį regioną.

„Praėjusią naktį virš Kolbasnos kaimo buvo pastebėti keli bepiločiai orlaiviai“, – savo tinklalapyje pranešė Uždniestrės vidaus reikalų ministerija.

„Dronai į Uždniestrės teritoriją buvo paleisti iš Ukrainos“, – nurodė ji.

Kolbasna, rumuniškai vadinama Kobasna, yra už maždaug 2 km nuo Ukrainos sienos. Ten saugoma apie 20 tūkst. tonų sovietinės gamybos šaudmenų. Šaudmenų atsargas saugo ir prižiūri rusų kariai.

Vidaus reikalų ministerija nurodė, jog manoma, kad tai yra didžiausias šaudmenų sandėlis Europoje.

„Balandžio 27-osios rytą, 8 val. 45 min. (ir Lietuvos laiku), į Kolbasną iš Ukrainos pusės buvo paleista šūvių“, – sakė Uždniestrės ministerija ir pridūrė, jog pranešimų apie sužeistus žmones negauta.

Pirmadienį ir antradienį Uždniestrės pareigūnai pranešė apie sprogimus regione. Skelbiama, kad buvo smogta regiono Valstybės saugumo ministerijos pastatui, kariniam daliniui ir radijo retransliavimo bokštui.

Po šių incidentų Moldova paragino savo piliečius likti ramius ir ėmėsi papildomų saugumo priemonių.

Uždniestrė yra niekieno nepripažįstamas Maskvos remiamas separatistinis Moldovos regionas, rytuose besiribojantis su Ukraina. Separatistai šį regioną, kuriame gyvena apie 470 tūkst. žmonių, kontroliuoja nuo 1992 metų karo su Moldova. Maskva Uždniestrėje laiko maždaug 1,5 tūkst. savo karių, vadinamų taikdariais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius