Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Užsienio šalių ambasadoriai padėjo gėlių žudynių Pamaskvės koncertų salėje vietoje

Užsienio šalių diplomatai Rusijoje šeštadienį padėjo gėlių praėjusią savaitę vienoje Pamaskvės koncertų salėje įvykdyto išpuolio, per kurį žuvo 144 žmonės, vietoje.
SERGEI ILNITSKY / AFP
SERGEI ILNITSKY / AFP

Tarp susirinkusiųjų buvo Jungtinių Valstijų, Europos Sąjungos (ES) šalių, Afrikos ir Lotynų Amerikos valstybių ambasadoriai. 

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ pažymėjo, kad tarp dalyvių buvo ir „nedraugiškų valstybių“ atstovų.

Po išpuolio tūkstančiai žmonių prie „Crocus City Hall“ koncertų salės atnešė gėlių puokščių, vainikų ir kitokių atminimo simbolių, pavyzdžiui, pliušinių meškiukų, sukūrę improvizuotą memorialą.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS, remdamasi Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos Maskvos regioninio departamento duomenimis, šeštadienį pranešė, kad per išpuolį buvo sužeistas 551 žmogus. 

Ankstesni skaičiai buvo daug mažesni ir šio neatitikimo agentūra nepaaiškino.

Pasak Rusijos sveikatos apsaugos ministro Michailo Muraškos, penktadienį, ligoninėje mirus sunkiai sužeistam nukentėjusiajam, žuvusiųjų per išpuolį skaičius išaugo iki 144-ių.

Po išpuolio „Islamo valstybės“ (IS) džihadistai kelis kartus nurodė, kad jie yra už jį atsakingi, o su IS susiję žiniasklaidos kanalai paskelbė šiurpių vaizdo įrašų iš šios koncertų salės.

Nors Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pripažino, kad išpuolį įvykdė „radikalūs islamistai“, jis ir toliau tvirtina, kad prie to kažkaip prisidėjo Ukraina, nors ir nepateikia jokių įrodymų.

Anksčiau šią savaitę Rusijos pareigūnai nurodė, kad buvo suimta 11 įtariamųjų, įskaitant keturis, kurie kaltinami kovo 22-ąją įvykdytu išpuoliu. 

Sekmadienį į Maskvos teismą buvo atvežti keturi terorizmu kaltinami Tadžikistano piliečiai, ant kurių buvo matyti stiprių sumušimo žymių. Vienas iš jų per posėdį sėdėjo neįgaliojo vežimėlyje ir buvo vos sąmoningas. 

O ketvirtadienį Rusijos tyrimų komitetas pranešė, kad dėl išpuolio „Crocus City Hall“ sulaikė dar vieną įtariamąjį, kuris, kaip manoma, padėjo finansuoti išpuolį. Tačiau daugiau išsamesnės informacijos nebuvo pateikta. 

Tuo tarpu Tadžikistano darbo, migracijos ir užimtumo ministerija praneša, kad po išpuolio ėmė didėti iš Maskvos į Tadžikistaną grįžtančių darbuotojų migrantų srautas.

„Gauname daug skambučių. Tai greičiausiai ne tiek skundai dėl priekabiavimo, kiek dėl mūsų piliečių baimės, panikos, daugelis nori išvykti. Dabar stebime situaciją; daugiau žmonių atvyksta (į Tadžikistaną) nei išvyksta“, – naujienų agentūrai TASS šeštadienį pareiškė darbo viceministrė Šachnoza Nodiri.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius