Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putinas dalyvavo Austrijos užsienio reikalų ministrės vestuvėse

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį dalyvavo Austrijos užsienio reikalų ministrės Karinos Kneissl vestuvėse, o opozicija šį vizitą pavadino žalingu Austrijos politinio neutralumo pozicijai.
Karinos Kneissl ir Vladimiro Putino šokis
Karinos Kneissl ir Vladimiro Putino šokis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

V.Putinas buvo vienas iš maždaug šimto Gamlico kaimelyje vykusių K.Kneissl ir verslininko Wolfgango Meilingerio vestuvių svečių.

Rusijos lyderis šventės metu buvo užfiksuotas šokantis su K.Kneissl. Jis taip pat atsivežė kazokų chorą, kuris giedojo jaunavedžiams.

Tačiau Austrijos opozicijos politikai kritikavo K.Kneissl sprendimą į savo vestuves pakviesti V.Putiną, nes tai, pasak jų, daro žalą Austrijos siekiui tapti „nuoširdžia tarpininke“ derybose tarp Europos ir Rusijos.

VIDEO: Vladimiras Putinas nufilmuotas Austrijos užsienio reikalų ministrės Karinos Kneissl vestuvėse

Ceremoniją saugojo šimtai policijos pareigūnų, o kelias tarp netoliese esančio Graco oro uosto ir Gamlico buvo uždarytas tiek V.Putinui atvykstant, tiek išvykstant.

V.Putiną į oro uostą palydėjo Austrijos kancleris Sebastianas Kurcas. Iš Austrijos Rusijos lyderis išskrido tiesiai į Vokietiją, kur dalyvavo susitikime su Vokietijos kanclere Angela Merkel.

K.Kneissl į užsienio reikalų ministro postą nominavo kraštutinių dešinių laisvės partija (FPO), kuri nuo 2016 metų turi pasirašiusi „bendradarbiavimo paktą“ su V.Putino partija „Vieningoji Rusija“.

Nuo praėjusių metų gruodžio FPO yra valdančiojoje koalicijoje su S.Kurzo Austrijos liaudies partija (OVP). Rinkimuose laimėjusios partijos savo kampaniją statė ant antiimigracinės platformos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius