-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putinas: karas Ukrainoje tapo „ilgu procesu“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad Kremliaus karas Ukrainoje tapo „ilgu procesu“, tačiau gyrė Maskvos teritorinius laimėjimus.
Rusijos lyderis Vladimiras Putinas Kremliaus žmogaus teisių tarybos posėdžio metu
Rusijos lyderis Vladimiras Putinas Kremliaus žmogaus teisių tarybos posėdžio metu / „AP“/„Scanpix“

„Žinoma, tai gali būti ilgas procesas“, – atsakydamas į klausimą Kremliaus žmogaus teisių tarybos posėdyje sakė V.Putinas.

Tačiau jis pridūrė, kad naujos Ukrainos teritorijos, kurias Kremlius teigia aneksavęs, yra „reikšmingas karinės kampanijos rezultatas“.

Rugsėjį Maskva surengė pseudoreferendumus keturiuose Ukrainos regionuose – Donecko, Luhansko, Zaporižios, Chersono – ir pareiškė, kad gyventojai nubalsavo už prisijungimą prie Rusijos, kuri vasarį užpuolė savo provakarietišką kaimynę.

Spalio pradžioje Kremliuje įvykusioje ceremonijoje V.Putinas oficialiai aneksavo šias teritorijas, nors jo pajėgos niekada jų visiškai nekontroliavo.

Jungtinės Tautos pasmerkė „bandymą neteisėtai aneksuoti“ Ukrainos žemes ir paragino tarptautinę bendruomenę „nepripažinti jokių Rusijos paskelbtų sienų pakeitimų“.

Nuo to laiko Rusija prarado nemažai Ukrainoje kontroliuotų teritorijų.

V.Putinas trečiadienį taip pat pareiškė, kad pusė nuo rugsėjo į karinę tarnybą pašauktų 300 tūkst. rusų buvo išsiųsti į Ukrainą.

Rusijos vadovui V.Putinui rugsėjį šalyje paskelbus dalinę mobilizaciją karui Ukrainoje, rusai pradėjo plūsti į kaimynines valstybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius