Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 05 /13:59

V.Putinas: Maskva smogs naujiems taikiniams, jei Kyjivas gaus ilgo nuotolio raketų

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sekmadienį įspėjo, kad Maskva smogs naujiems taikiniams, jeigu Vakarai Ukrainai siųs ilgo nuotolio raketų.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AP/„Scanpix“ nuotr.

Jis taip pat pareiškė, kad Kyjivui tiekiant naujų ginklų siekiama „užtęsti konfliktą“.

Jeigu Kyjivui bus tiekiama ilgo nuotolio raketų, „padarysime atitinkamas išvadas ir panaudosime savo ginklus .... smūgiams į taikinius, kuriems anksčiau nebuvome smogę“, – pareiškė V.Putinas, kurį citavo Rusijos naujienų agentūros.

Interviu, kurį vėlų sekmadienį transliuos televizijos kanalas „Rossija 1“, ištraukose V.Putinas nenurodė nei tikslių taikinių, kuriems galėtų būti smogta, nei tikslaus raketų, kurių galėtų paleisti Maskva, nuotolio.

Tačiau jis apie tai pareiškė praėjus kelioms dienoms po to, kai Jungtinės Valstijos paskelbė atsiųsiančios Ukrainai pažangesnių didelio judrumo artilerijos raketų sistemų HIMARS.

Iš jų galima leisti tiksliai nutaikomus sviedinius, nuskriejančius iki 80 kilometrų.

Kariniai ekspertai sako, kad iš HIMARS sistemų paleidžiamų raketų skriejimo nuotolis yra šiek tiek didesnis nei panašių Rusijos sistemų, o tai reiškia, kad Ukrainos pajėgos priešo artilerijai galėtų smogti iš vietų, kurios rusų artilerijai būtų nepasiekiamos.

Visgi JAV prezidentas Joe Bidenas pareiškė nesiųsiantis Ukrainai raketų sistemų, kuriomis Kyjivo pajėgos galėtų smogti taikiniams Rusijos teritorijoje, nors ukrainiečiai ragino kuo greičiau perduoti tokios ginkluotės.

V.Putinas pareiškė, jog Vašingtono Kyjivui siunčiamuose ginkluose nėra „nieko naujo“. Anot jo, ukrainiečių pajėgų naudojami ginklai yra „panašūs į Sovietų Sąjungoje arba Rusijoje pagamintas sistemas“.

Raketų nuotolis „priklauso ne nuo pačios sistemos, o nuo naudojamų raketų“, pažymėjo Rusijos prezidentas.

„Iš to, ką šiandien žinome ir suprantame, tai yra sistemos, kuriose naudojamos 45–70 kilometrų nuotolio raketos.“

V.Putinas taip pat pareiškė, kad Vakarai ginklus Ukrainai siunčia siekdami vienintelio tikslo – „kuo labiau užtęsti konfliktą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius