Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putinas neįžvelgė JAV ir Ukrainos prezidentų pokalbyje nieko kompromituojama

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį gynė JAV prezidentą Donaldą Trumpą, kaltinamą spaudus Ukrainos lyderį Volodymyrą Zelenskį padėti apjuodinti vieną pagrindinių Amerikos lyderio politinių varžovų, ir teigė neįžvelgiąs abiejų valstybių vadovų pokalbio stenogramoje „nieko kompromituojama“.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nematau nieko kompromituojama Trumpo ir Zelenskio pokalbyje“, – komentavo V.Putinas įvykį, paskatinusį JAV Kongresą inicijuoti apkaltos tyrimą.

„Trumpas kreipėsi į kolegą su prašymu ištirti galimus ankstesnės administracijos pareigūnų korupcinius sandorius“, – per energetikos forumą Maskvoje kalbėjo rusų lyderis.

„Taip privalėtų pasielgti bet kuris valstybės vadovas, – pridūrė jis. – [Politiniai oponentai] jau ir šiaip naudojasi bet kokiomis progomis užsipulti prezidentą Trumpą. Dabar tai Ukraina.“

Kremliaus vadovas taip pat sukritikavo amerikiečių specialiojo prokuroro Roberto Muellerio atlikto tyrimo ataskaitą. Šiame dokumente daroma išvadą, kad Rusija mėgino paveikti 2016 metų JAV prezidento rinkimus D.Trumpo naudai, bet nepateikiama jokių įrodymų, kad respublikono bendražygiai buvo susimokę su Maskva.

„Jis neaptiko jokių įrodymų, kad praeityje buvome susimokę su Trumpu, bet užsiminė apie riziką, kad galime taip pasielgti ateityje... Būtų juokinga, jei nebūtų graudu“, – nurodė V.Putinas.

Paklaustas, ar Rusija mėgins kištis į kitąmet vyksiančius JAV prezidento rinkimus, V.Putinas pajuokavo: „Atskleisiu jums paslaptį: taip! Tikrai taip... Tik niekam apie tai nesakykit“.

Baltieji rūmai praėjusią savaitę paviešino šią vasarą įvykusio D.Trumpo ir neseniai išrinkto V.Zelenskio pokalbio telefonu santrauką. Ji rodo, kad D.Trumpas prašė V.Zelenskio atlikti tyrimą dėl jo varžovo demokrato Joe Bideno veiklos Ukrainoje. JAV Demokratų partija šiuo metu nagrinėja, ar D. Trumpas buvo įšaldęs 400 mln. dolerių (365 mln. eurų) vertės karinę paramą Kijevui, siekdamas paveikti V.Zelenskio sprendimą.

Ukrainos vyriausybė tebekariauja šalies rytuose su Rusijos remiamais separatistais. Konfliktas įsiplieskė 2014 metais, po Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius